Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Srbija: Majka i dva sina izgorjeli u katakombi

None Foto: 24sata/ilustracija 3

Obitelj je posljednjih godina živjela u katakombi, a kako bi se obranili od štakora, navečer su palili svijeće koje su vjerojatno i izazvale požar

Silvana Beriša i njena dva sina Đorđe (7) i Stevica (6) izgorjeli su u petak ujutro u požaru koji je izbio u katakombi Petrovaradinske tvrđave, gdje je obitelj živjela posljednjih godina. U požaru su nastradali i Silvanin nevjenčani muž Živko Petrović (38) i Boris V. (34), koji su pokušali iznijeti djecu iz vatrene stihije, piše Blic. Živko je zbog opeklina zadržan na Odjelu plastične kirurgije i nije u životnoj opasnosti, a Boris V. (34) prošao je s lakšim opeklinama na obrazu i ruci.
Požar je izbio oko četiri sata u noći na petak, a izazvale su ga stare svijeće i krpe koje je obitelj običavala noću paliti kako bi spriječil ulazak štakora u katakombu. Vatra je zahvatila najlone i kartonske kutije u prostoriji. Kada je primijetio požar, Živko je, tvrdi policija, istrčao po pomoć i vratio se s Borisom V.
Njih dvojica su uspijeli iz zapaljenog tunela iznijeti Đorđa i Stevicu koji su, na žalost, već bili mrtvi, vjerojatno zbog gušenja dimom. Silvanino truplo poslije su iznijeli vatrogasci.

Komentiraj, znaš da želiš!