Obavijesti

News

Komentari 235

'Srbija pruža ruku, ali hrvatska strana nije spremna za dijalog'

Njezina je ocjena da je srbijanski predsjednik "još jednom pružio ruku i otišao u Hrvatsku", iako je tom posjetu prethodila "atmosfera nevjerojatna za jednu članicu EU"

VIDEO

Srbijanska premijerka Ana Brnabić izjavila je u ponedjeljak kako "ne očekuje naročito velike rezultate" posjeta srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića Zagrebu, ali očekuje da posjet prođe bez problema i da se dijalog nastavi.

POGLEDAJTE VIDEO:

Nakon prosvjeda i sastanka Kolinda Grabar Kitarović i Aleksandar Vučić obraćaju se javnosti Reporter: Ivan Borojević

Posted by 24sata Politiko on 12. veljače 2018

"U ovom trenutku ne čini mi se da imamo dijalog, imamo Srbiju koja pruža ruku, ali s druge strane ne čujemo da su na dijalog spremni. Očekujem da počne dijalog i da posjet prođe u najboljem redu. To mi je u ovom trenutku važno", rekla je Brnabić novinarima u Beogradu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Što je sve na meniju? Ovo će Vučić jesti na službenoj večeri
Što je sve na meniju? Ovo će Vučić jesti na službenoj večeri

Njezina je ocjena da je srbijanski predsjednik "još jednom pružio ruku i otišao u Hrvatsku", iako je tom posjetu prethodila "atmosfera nevjerojatna za jednu članicu EU", prenosi agencija Tanjug.

Brnabić je ocijenila kako "nije u redu da nekog državnika pozovete u posjet, da on na to pristane i da onda imate onakvu reakciju kao što ste imali".

Srpski mediji: Vučića dočekale počasti i nikad lošija atmosfera
Srpski mediji: Vučića dočekale počasti i nikad lošija atmosfera

"Danas imamo čak i prosvjede u Zagrebu", rekla je Brnabić novinarima, ustvrdivši kako nije bilo zapaljive retorike iz Srbije, već da su pojedini političari samo reagirali na "nevjerojatne izjave iz Zagreba" te da je "Srbija uvijek spuštala loptu".

POGLEDAJTE VIDEO:

Vojska i predsjednica spremni: Aleksandar Vučić stigao na Pantovčak! Više na http://bit.ly/2H9MK6U Reporteri: Nikol Zagorac, Romana Bilešić i Ivan Borojević

Posted by 24sata on 12. veljače 2018

Brnabić naglašava kako nijedna srbijanska vlada dosad nije učinila više za hrvatsku nacionalnu manjinu od vlade koju je donedavno vodio Aleksandar Vučić te da je ispunjeno "sve što je dogovoreno deklaracijom koju su u Subotici (u lipnju 2016.) potpisali Vučić i Grabar Kitarović".

Prosvjednici došli do Kamenitih vrata, dalje ne mogu: 'Izdaja!'
Prosvjednici došli do Kamenitih vrata, dalje ne mogu: 'Izdaja!'

Brnabić, kako navodi Tanjug, očekuje "da se dijalog Beograda i Zagreba nastavi".

U vrijeme dolaska srbijanskog predsjednika Vučića u posjet Zagrebu u ponedjeljak je na Trgu bana Jelačića održan prosvjed koji je prošao bez incidenata, a oko 1000 okupljenih bivših branitelja i udovica Domovinskog rata poručili su Vučiću da nije dobro došao u Hrvatskoj, te povicima "izdaja, izdaja" iskazali nezadovoljstvo njegovim posjetom i zabranom prosvjeda na Trgu sv. Marka.

POGLEDAJTE VIDEO:

Provjed protiv Vučića: Udovice i veterani ga ne žele u Zagrebu Više na http://bit.ly/2H6Dws5 Reporter: Luka Negovetić

Posted by 24sata on 12. veljače 2018

Udruga udovica zalaže se za dijalog i razvoj dobrosusjedskih odnosa, ali na načelima istine i pravde, a to ovdje nije slučaj, poručila je čelnica udruge Rozalija Bartolić. U ime svih stradalnika poručila je da svi, pa i srbijanski predsjednik, moraju zaslužiti državničke počasti i crveni tepih.

Skupu se obratio i bivši branitelj Vjekoslav Magaš koji je poručio da Hrvatsku iz Srbije ne blate neki nebitni pojedinci već ministri u srbijanskoj vladi te da se u Srbiji sotonizira Hrvatska, aludirajući na srbijanskog ministra Aleksandra Vulina koji je prije nekoliko dana ranije rekao kako će u Zagrebu Vučića na ulicama dočekati "ustaše".

Na skupu je pušten Vučićev ratnohuškački govor u okupiranoj Glini 1995., no zbog tehničkih problema nazočni su ga jedva čuli.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 235
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a