Obavijesti

News

Komentari 26

Srbina optužili za ratni zločin: 'Tukao ga je, čupao mu nokte'

U optužnici je predloženo da se okrivljeniku, koji se nalazi u istražnom zatvoru u Zagrebu, produlji istražni zatvor temeljem istih osnova po kojima je i određen odnosno zbog opasnosti od bijega...

VIDEO

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je optužnicu protiv državljanina Srbije i Bosne i Hercegovine (68) zbog ratnog zločina.

Tereti ga se da je od sredine lipnja pa do 16. rujna 1992., tijekom rata u BIH, u logoru Manjača mučio zarobljenike. Kao kapetan I. klase vojske Republike Srpske i vođa operativnog tima organa sigurnosti zaduženog, između ostalog, i za prikupljanje obavještajnih podataka od ratnih zarobljenika, prilikom ispitivanja dvojice zarobljenih pripadnika HVO-a, kao i trojice zarobljenih pripadnika HOS-a, u više navrata unaprijed zapovjedio podređenim vojncima da tjelesno zlostavljaju, tuku i ozljeđuju zarobljenike, objavio je DORH.

Okrivljenika se tereti i da je osobno tjelesno zlostavljao i tukao jednog od pripadnika HOS-a. Njemu podređeni pripadnici vojske Republike Srpske su, po okrivljenikovim prethodno izdanim zapovijedima, od sredine lipnja pa do kraja srpnja 1992. godine, prilikom ispitivanja u njegovoj prisutnosti, u više navrata palicama pretukli dvojicu pripadnika HVO-a, te u razdoblju od 8. do 16. rujna 1992., prilikom ispitivanja u njegovoj prisutnosti, udarcima rukama, nogama i palicama pretukli navedenu dvojicu pripadnika HOS-a. 

Trećeg pripadnika HOS-a su, okrivljeniku podređeni pripadnici vojske Republike Srpske prilikom ispitivanja u njegovoj prisutnosti u više navrata udarali rukama, nogama, palicama i drugim predmetima po čitavom tijelu i spolovilu te mu gurali palicu u anus. 

Muškarca se tereti i da je osobno, prilikom ispitivanja trećeg pripadnika HOS-a, udarao ga drškom pištolja po glavi, metalnom stolicom po leđima te mu čupao nokte, a jednom prilikom udarao ga čekićem po šaci desne ruke dok su mu pripadnici vojske Republike Srpske držali tu ruku govoreći da to radi kako ovaj više nikad ne bi mogao na nekoga pucati.

U optužnici je predloženo da se okrivljeniku, koji se nalazi u istražnom zatvoru u Zagrebu, produlji istražni zatvor temeljem istih osnova po kojima je i određen odnosno zbog opasnosti od bijega i zbog teških okolnosti djela.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.