Obavijesti

News

Komentari 123

'Sreća je da me pogodio u čelo. Izgleda da me sam Bog spasio'

'Sreća je da me pogodio u čelo. Izgleda da me sam Bog spasio'
3

Marko je s kolegom i lovnikom u nedjelju bio u lovu. Odjednom je iz raslinja poletio fazan, Marko je pogledao u tom smjeru, a onda je začuo pucanj i osjetio bol na licu. Iznad očiju su ga pogodile dvije kuglice sačme

VIDEO

Izgleda da me sam Bog sačuvao. Jer da je sačma otišla samo nekoliko milimetara u lijevo, završila bi u oku. Nekoliko centimetara iza oka je mozak. Ne smijem ni pomisliti što bi bilo, kazao nam je Marko Vidak (28) iz Ferdinandovca. Njega je u oragniziranom nedjeljnom lovu na fazane oko 11.40 sati upucao 65-godišnji kolega iz Kloštra Podravskog.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Pokretanje videa...

01:23

Marko kaže da je sve teklo prema protokolu. Iza lovnika Stanislava Topolovčana, u lovu na predjelu Selišće nedaleko od Kloštra Podravskog, išao je jedan kolega, a za njim 28-godišnji Marko, otac dvogodišnjeg djeteta. Treći lovac, Zdravko Spahija, bio je na drugoj strani, 20-ak metara od njih, te su svi hodali u istom smjeru. Ranjeni mladić kaže da se odjednom fazan podigao iz trave i raslinja te je instinktivno okrenuo glavu u lijevo u pravcu ptice. Tad je, istodobno s pucnjem, osjetio snažan bol u licu.

- Dvije kuglice sačme pogodile su me u lice. Odmah me oblila krv i osjetio sam slabost. Lovnik i kolega priskočili su mi u pomoć. Stavili su me u automobil i pozvali Hitnu. Dovezli su me do Kloštra Podravskog, gdje su me prebacili u vozilo Hitne pomoći i odvezli u koprivničku Opću bolnicu - priča nam Marko, koji živi sa suprugom i djetetom u roditeljskoj kući u Ferdinandovcu, 10-ak kilometara od mjesta ranjavanja.

Oprostio mu odmah

Jedna kugla pogodila ga je koji milimetar od desnog oka i odsklizala oko osam centimetara po lubanji prema tjemenu. Druga je završila u čelu, i to nekoliko centimetara iznad lijevog oka, i “odšetala” prema vrhu glave. Kirurg je razrezao kožu kako bi izvadio obje kugle i zašio rane.

Ubrzo su ga pustili na kućnu njegu, gdje smo ga i zatekli. Priča kako je još u šoku, ali ponavlja da je sve moglo završiti i tragično. Govori kako je lovac već nekoliko godina te da ništa ne zamjera kolegi Zdravku Spahiji (65), s kojim je član iste lovne udruge, jer zna da nitko od lovaca ne želi nauditi drugome.

Govori da je to sve trenutak nepažnje i misli kako bi svi sudionici lova, pa i on, trebali biti oprezniji i iz ovog izvući pouku. Čim se vratio iz bolnice, Spahija je došao do njega ispričati mu se i prijateljski mu stisnuti ruku.

- Mogu samo kazati da mi je užasno žao jer je moja nesmotrenost i brzopletnost mogla imati tragične posljedice za mladoga kolegu. Cijelu noć nisam oka sklopio i stalno mi se vraća slika tog trenutka kad sam čuo fazana te podigao pušku i povukao okidač. Ranjenom kolegi i prijatelju mogu samo stisnuti ruku, poželjeti brz oporavak i za njega reći da je velik čovjek - ispričao nam je 65-godišnji lovac iz Kloštra Podravskog, koji je lovac gotovo četiri desetljeća. Dodao je kako ne smije komentirati slučaj jer je policija podnijela prijavu.

'Nakon pucnja je čuo vrisak, a kada je došao do grmlja - šok!'
'Nakon pucnja je čuo vrisak, a kada je došao do grmlja - šok!'

Oduzeli mu oružje

Koprivnička je policija potvrdila to i na svojim stranicama te napisala da je provela kriminalističko istraživanje vezano uz ranjavanje u lovu. Protiv 65-godišnjeg muškarca podnijeli su kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu zbog dovođenja u opasnost života i imovine. Osumnjičeniku su oduzeli sve streljivo i oružje. Potvrdili su i kako je 28-godišnjak, nasreću, samo lakše ozlijeđen.

Unatoč svim mjerama opreza u Hrvatskoj svake godine ima nekoliko slučajeva ranjavanja lovaca. Prvi u 2019. zabilježen je u siječnju u lovištu Kraljeva Velika nedaleko od Lipovljana. Ondje je bjelovarsko-križevački biskup, mons. Vjekoslav Huzjak (58), slučajno ranio kolegu (64) kad se između njih našla divlja svinja.

Biskupu Huzjaku je žao, lovac se oporavlja, vepar i dalje rokće
Biskupu Huzjaku je žao, lovac se oporavlja, vepar i dalje  rokće

Muškarcu su na mjestu zavili ranu i prevezli ga u zagrebački KB Dubrava, gdje su ga operirali. Drugi slučaj iz travnja bio je još bizarniji. U županijskom lovištu kraj Jasenovca muškarac (57) upucao je migranta dok je bio u lovu na divlje svinje i čagljeve. S obzirom na to da je iz grmlja začuo jauk, potrčao je onamo i prvi pružio pomoć muškarcu. Ranjenog migranta prevezli su najprije u bolnicu u Pakracu, no zbog težine ozljeda morali su ga prebaciti kolegama u KBC Zagreb.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 123
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.
VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu