Obavijesti

News

Komentari 1

Srednjoj školi u Velikoj Gorici čak 15, 1 milijuna kuna iz EU

Srednjoj školi u Velikoj Gorici čak  15, 1 milijuna kuna iz EU
1

Na proljeće kreću 30,8 milijuna kuna vrijedni radovi na energetskoj obnovi Srednje škole Velika Gorica, za što je povučen maksimalni iznos od 15,1 milijuna kuna bespovratnih europskih sredstva

VIDEO

Preostalih 15,7 milijuna kuna koliko je potrebno za energetsku obnovu Srednje škole u Velikoj Gorici osigurala je Zagrebačka županija, priopćeno je u petak iz Ureda župana Stjepana Kožića. 

Zagrebačka županija je na Poziv na dostavu projektnih prijedloga "Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora" u rujnu prošle godine prijavila pet projektnih prijedloga ukupne vrijednosti 63,4 milijuna kuna. 

Od Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja Županija je dobila Odluku o financiranju energetske obnova zgrade Srednje škole Velika Gorica, a odluku očekuje i za projekte energetske obnove Srednje škole Vrbovec, osnovnih škola Đuro Deželić i Stjepan Basariček u Ivanić-Gradu kao i Područne škole Rakov Potok (Osnovna škola Sveta Nedjelja).

Europska sredstva dobit će još četiri škole

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Sada nas čeka potpisivanje ugovora s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i resornim ministarstvom te proces javne nabave, a očekujemo da će se s radovima krenuti na proljeće -  izjavio je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić istaknuvši kako se europska sredstva očekuju i za preostale četiri škole. 

Zagrebačka županija je u proračunu za tu namjenu osigurala više od 30 milijuna kuna.

Energetska obnova Srednje škole Velika Gorica, kako je istaknuto u priopćenju, sadrži kombinaciju građevinskih, strojarskih i elektrotehničkih radova, koje će rezultirati korištenjem obnovljivih izvora energije i velikim uštedama energenata uz optimalno ulaganje.

Uz financijske koristi uštedom energenata i smanjenje emisija CO2, povećat će se kvaliteta boravka učenicima i djelatnicima. Zgrada za obrazovanje, koja je sad D energetski razred, velika sportska dvorana koja je također D razred i mala sportska dvorana, koja je C razred, prijeći će u A energetski razred, ističe se u priopćenju.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...
EU IZBORI

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...

Po snazi HDZ-a, Plenković sigurno osvaja petogodišnji mandat na izborima 9. lipnja. To će opet otvoriti raspravu o tome hoće li uopće ostati u Hrvatskoj ako mu ponude pozicije unutar europskih institucija

Ako osam zastupnika manjina ostane jedinstveno, HDZ ne može do većine s Domovinskim
NOVI PROBLEMI U PREGOVORIMA

Ako osam zastupnika manjina ostane jedinstveno, HDZ ne može do većine s Domovinskim

Osam manjinskih zastupnika želi s Andrejom Plenkovićem, ali micanje 3 zastupnika SDSS-a je uvjet Domovinskog pokreta. Bez podrške i ostalih pet, HDZ ne može do većine. A bez manjina gubi i dva HSLS-ova glasa...
Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti