Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Srednjoškolce šokirao profesor biologije: 'Evolucija ne postoji!'

None Foto: Pixabay

Čak je i na Facebooku dijelio statuse o svojim teorijama, ali kada je čuo da svi bruje o tome, to je obrisao jer očito je shvatio da je otišao predaleko, kažu učenici Gimnazije Andrije Mohorovičića u Rijeci

Evolucija ne postoji, kao ni globalno zatopljenje, Zemlja je centar svemira, imali smo samo jedno ledeno doba, a svemir je star devet tisuća godina – samo su neke od pseudoznanstvenih tvrdnji koje na satu biologije slušaju učenici Gimnazije Andrije Mohorovičića u Rijeci, javlja Novi list. U toj primorsko-goranskoj prirodoslovno-matematičkoj gimnaziji neutemeljene znanstvene tvrdnje učenicima »servira« novi profesor biologije za kojeg sami srednjoškolci kažu da ne mogu vjerovati da im je to profesor

Prema njihovom pričanju nastavnik koji na nastavu dolazi s Biblijom i povećom krunicom oko vrata nemalo ih je iznenadio predstavivši se kao profesor biologije, a nakon što su odmah na prvom nastavnom satu čuli da je evolucija besmislica te da teoriju evolucije i teoriju nastanka svemira treba odbaciti, iako njihovi udžbenici kažu drugačije, bili su u totalnom šoku.

Dodaju kako se radi o mladom profesoru koji je završio fakultet prije svega dvije godine, a po školi kruži i priča kako mu profesorsko mjesto u Gimnaziji Andrije Mohorovičića nije prvo radno mjesto u riječkom školskom sustavu, jer svoje je neutemeljene tvrdnje pokušao »prodati« u još jednoj riječkoj školi.

– Cijela škola bruji o tome da novi profesor priča stvari koje ne »drže vodu«. Čak je i na Facebooku dijelio statuse o svojim teorijama, ali kada je čuo da svi bruje o tome, to je obrisao jer očito je shvatio da je otišao predaleko – pričaju učenici za Novi list.

Teoriju evolucije usporedio s nacističkom propagandom

Dodaju i kako im je profesor rekao da uče iz udžbenika, ali da im on sadržaj iz udžbenika neće predavati. Svojeg obećanja se i drži, jer svaki im sat »otvara oči« razlažući svoje neutemeljene teorije pa se tako već na prvom satu okomio na teoriju evolucije koju je usporedio s goebbelsovskom nacističkom propagandom te je iznio niz tvrdnji o zavjeri mainstream znanstvenika koji hotimice sakrivaju istinu. 

Iako učenici tvrde kako na satovima biologije slušaju teze koje su sušta suprotnost od svega onoga što su do sada učili ravnatelj Gimnazije Andrije Mohorovičića Henry Ponte kaže da o problemima na nastavi biologije ne zna ništa te da mu se nitko od roditelja do sada nije žalio.

Ravnatelj: On je zaposlen na 60 dana

– Riječ je o profesoru koji je zaposlen na 60 dana nakon što je profesorica biologije otišla u mirovinu. Natječaj za to radno mjesto raspisan je prošlog petka i zaključit će se krajem ovog tjedna, a idući tjedan provest ćemo odabir kandidata. Meni se do sada nitko nije obratio s pritužbom na nastavnika, a bio sam na njegovom satu, kao što sam prisutan i na nastavi drugih nastavnika i nisam čuo ni jednu znanstveno neutemeljenu činjenicu - rekao je ravnatelj za Novi list.

Tema: Hrvatska

Komentari (347)
  • pa ovo sa evolucijom je u pravu..postoje brojni dokazi da mnogi još nisu evoluirali..

    5. 10. 2018,   08:31
  • Ovi religiozni fanatici su rak za moderno društvo

    5. 10. 2018,   08:23
  • Čitajući komentare čovjek postaje svjestan zašto smo, kao nacija, tu gdje jesmo.

    5. 10. 2018,   09:00