Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Srednjoškolci kojima je izgorio autobus došli sigurno u Split

None Foto: Poslao čitatelj

Srednjoškolci kojima se u subotu u povratku sa skijanja zapalio autobus u švicarskom tunelu Schallberg u mjestu Ried-Brigue vratili su se oko 17 sati u Split

Splitski srednjoškolci, kojima je u subotu u Švicarskoj izgorio autobus i u njemu dio njihovih osobnih stvari i dokumenata, u Split su stigli oko 17 sati. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Glasnogovornica MUP- a Jelena Bikić rekla je za Hinu kako u slučaju kada hrvatski državljani iz nekog razloga u zemlji u kojoj borave ostanu bez osobnih dokumenata, naše veleposlanstvo im izdaje putni list koji im služi za povratak u matičnu zemlju.

VIDEO: U TUNELU U ŠVICARSKOJ Planuo bus pun Hrvata: 'Guma se zapalila ispod naših sjedala'

Putnici potom u svojoj zemlji izrađuju nove dokumente na klasičan način, a to je slučaj i sa splitskim srednjoškolcima kojima je naše veleposlanstvo u Švicarskoj pomoglo u izdavanju tih zamjenskih dokumenata.

Autobus je planuo jučer nešto poslije 13 sati u švicarskom tunelu Schallberg u mjestu Ried-Brigue, no iako je vozilo potpuno  izgorjelo nije bilo ozlijeđenih.

U njemu se nalazilo 52 putnika od čega je bilo 48 srednjoškolaca koji su u Švicarskoj bili na skijanju od 4. siječnja. Još se pouzdano ne zna koji je uzrok vatre na autobusu, no prava je sreća što u požaru nije bilo ljudskih žrtava.

Tema: Hrvatska

Komentari (10)
  • hvala ti dragi Bože , što su svi spašeni , to je najveća sreća , a matrijalno je manje bitno

    13. 1. 2019,   13:30
  • u tunelu u sred mraka pukla guma naših đaka

    13. 1. 2019,   13:57
  • Dosta bi bilo više da nas tretiraju kao ovce za šišanje.Vode djecu pod izlikom vanučionične nastave tzv.ekskurzije.Idu tako o našem trošku gdje i kako žele,a djeca u opasnosti.Takve ekskurzije od par dana kostaju nas kao mjesec dana života sa cijelom obitelji.Dosta više tih bjesova za profesore i agencije.Inspektori uhvatite se posla.

    13. 1. 2019,   14:50