Obavijesti

News

Komentari 11

Srednjoškolci ostali u liftu: 'Bili su prestrašeni, cura je plakala'

Srednjoškolci ostali u liftu: 'Bili su prestrašeni, cura je plakala'
3

Lift na željezničkoj stanici u Karlovcu se zaglavio u utorak oko 15 sati. U njemu su bile tri djevojke i dva mladića. Prolaznici su mogli vidjeti zarobljenu djecu u njemu

VIDEO

Petero srednjoškolaca u utorak je na pola sata ostalo zarobljeno u dizalu na novoizgrađenoj željezničkoj stanici u centru Karlovca, nasuprot Autobusnog kolodvora i uz tzv. brzu cestu. 

Za to vrijeme odvijala se pomalo kaotična situacija jer je moderno dizalo izgrađeno staklenom konstrukcijom pa su prolaznici mogli vidjeti zarobljenu djecu u njemu. Čitatelj nam je kazao da se lift zaglavio oko 15 sati na izlazu za stanicu. U njemu su bile tri djevojke i dva mladića.

- Lift se jednostavno zaglavio i vrata se nisu htjela otvoriti. Svi su trebali sjesti u vlak koji vozi na relaciji za Jastrebarsko, no nisu. Nakon nekog vremena postali su dosta nervozni i među njima je zavladala panika jer su zakasnili na vlak. Bili su prestrašeni. Jedna djevojka je plakala. Kazao sam im da se unutar lifta nalazi zvonce koje moraju stisnuti kako bi pozvali pomoć i to su i učinili. Vrlo brzo su stigli vatrogasci, no oni nisu mogli otvoriti vrata. Oko 15.20 sati stigao je vlak na koji su trebali sjesti, no još su bili zarobljeni u dizalu. Pitao sam konduktera da li može malo pričekati, no vatrogasci su mu kazali da to neće biti tako brzo jer su čekali nekakav ključ i vlak je otišao. Brojni prolaznici su zastajali i zgroženo gledali zarobljenu djecu, no nitko im nije mogao pomoći - kazao nam je čitatelj iz Jastrebarskog. 

- Dojavu smo zaprimili u 15.17 sati. No nismo mogli ništa uraditi, jer za takve tipove lifta mi nemamo opremu. Željeznica ima svog servisera koji je došao i otvorio lift. Djeca su izbavljena u 15.33 sati - kazali su nam u JVP Karlovac dodavši da se dizalo na željezničkoj stanici zaglavilo prvi puta, te da nikome od zarobljenih nije bilo potrebno pružiti liječničku pomoć. 

Novoizgrađeno suvremeno željezničko stajalište u Karlovcu, jedino takvo u Hrvatskoj otvoreno je 1. lipnja. Opremljeno je dizalom za osobe sa smanjenom pokretljivošću i urbanom opremom s najsuvremeniji standardima. Gradnja stajališta započela je još 2008. godine, no otegnula se zbog spora bivše Uprave HŽ Infrastrukture i izvođača radova koji nisu završili stajalište u roku prema stvorenim ugovornim obvezama i roku. Ugovor je raskinut i tvrtka je sklopila novi ugovor s Pružnim građevinama d.o.o. koja je radove privela kraju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa