Obavijesti

News

Komentari 5

Srednjoškolka Beau zarađuje dajući imena kineskim bebama

Srednjoškolka Beau zarađuje dajući imena kineskim bebama
2

16-godišnjakinja je sretna i ponosna što može sudjelovati u tolikim lijepim trenucima, a novac koji zaradi namjerava potrošiti na školarinu i kako bi usavršila mandarinski

VIDEO

Srednjoškolka iz Velike Britanije Beau Jessup (16) pokrenula je jedinstveni posao - savjetuje Kineze o zapadnjačkim imenima. 

Beau je neko vrijeme provela u Kini gdje su je stalno prijatelji njezinih roditelja ispitivali koja imena bi mogli dati svojoj djeci. Naime, Kinezi djeci daju tradicionalna kineska imena za službene dokumente, ali u zadnjih 20 godina i zapadnjačka imena kako bi im olakšali život. No, nisu baš svi upoznati s tim koja imena su društveno prihvatljiva već im daju imena prema omiljenim likovima iz filmova pa ima djece koja se zovu Gandalf ili Snjeguljica, kaže mlada poduzetnica.

 

A photo posted by Beau Jessup (@beaujessup) on

- Shvatila sam da imam priliku pomoći Kinezima da pogode iz prve - rekla je Beau. Ona je osnovala stranicu Specialname koja utjelovljuje kinesku tradiciju osmišljavanja jedinstvenog imena za svako dijete. Roditelji mogu odabrati 12 osobina za koje smatraju da najbolje opisuje njihovo dijete te dobiju tri moguća izbora na temelju tih podataka. Imena mogu podijeliti s obitelji i prijateljima i pozvati ih da im pomognu u odabiru.

299108787

Stranica već ima 27.000 korisnika, a Beau kaže da radi na izgradnji zajednice. Sretna je i ponosna što može sudjelovati u tolikim lijepim trenucima, a novac koji zaradi namjerava potrošiti na školarinu i kako bi usavršila mandarinski. 

Dosad je pomogla imenovati više od 230.000 djece i zaradila je oko 420.000 kuna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.
Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili
ANALIZA EKSPERTA 24SATA

Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili

Plus+ Minimalan iznos za održavanje iznosi oko 75 milijuna eura ili šest milijuna eura po avionu. Godišnje. Dakle, samo za 12 Rafalea trebat će četiri puta više novca, nego na sve ostale avione i helikoptere u HRZ-u