Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Sretan rođendan: Zagreb je prije 94 godine dobio ZOO

None Foto: Zoo Zagreb 3

Nedavno su u Zoološkom vrtu Zagreb dobili i prinove. Najstariji stanovnik vrta je nilski krokodil koji je 1972. uselio u tropsku kuću. Najpopularnije životinje parka su lavovi

Zahvaljujući Miji pl. Filipoviću danas nam je 94. rođendan!

Baš danas. Slavimo ga uvijek nešto ranije - pred kraj školske godine, ali ako nam želite napisati čestitku ili poslati najdražu fotku iz Vrta, pravi je trenutak.

Foto: Zoo Zagreb

Napisao je to u četvrtak ravnatelj zagrebačkog Zoološkog vrta Damir Skok i objavio niz crno-bijelih fotografija s bivšim stanovnicima, posjetiteljima i timariteljima tog najvećeg vrta u zemlji. Među njima su tigar, žirafe i slonovi kojih više nema, ali tu je drugih 275 vrsta životinja i 2225 jedinki koji žive u južnom dijelu Maksimira. Nedavno su dobili i prinove pa su tako isti dan ‘rođeni’ mladi morski lav i alpaka. O svima njima brine 65 zaposlenika, a u traju planovi novog uređenja nastambi za neke životinje među kojima su i medvjedi. Najstariji stanovnik vrta je nilski krokodil koji je 1972. uselio u tropsku kuću. Najpopularnije životinje parka su lavovi.

Tema: Hrvatska

Komentari (15)
  • Kad sam bio dijete volio sam zoo jer volim životinje. A sad kad sam odrastao mrzim zoo jer volim životinje.

    28. 6. 2019,   01:12
  • mogli bi opet nabavit zirafe.....prek 35 godina ih nemaju

    27. 6. 2019,   22:47
  • Da nije Zoo neke vrste ne bi ni postojale vise! Naravno pod dobrim uvijetima. Sretan rodjendan ZG-ZOO 🎂

    28. 6. 2019,   07:40