Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Sretna sam, Mila je borac, ona se sad riješila malignih stanica'

None Foto: čitatelj24sata

Znači da se postiglo čišćenje koštane srži, dakle eliminacija malignih stanica iz koštane srži. Za reći da je bolest izliječena treba takozvano stanje remisije, objašnjava liječnica

Iz Philadelphije smo jučer ujutro dobili sjajne vijesti. Marin Rončević, otac male Mile, javio nam je kako je djevojčica jako dobro nakon prve terapije:

POGLEDAJTE VIDEO:

- MRD, postotak leukemijskih blasta u koštanoj srži, joj je manji od 0,1% (stvar skaliranja tj osjetljivosti testa - možda je 0,0 a možda 0,99). Ono što je bitno je da ni u najluđim snovima nitko nije očekivao takvu reakciju na liječenje. Sve ispod 10% je bilo super, ispod 5% odlično, ovo je nevjerojatno. To je molitva i ljubav stotina tisuća ljudi koji stoje bok uz bok najboljim dječjim liječnicima..., rekao je Marin.

TATA IMA DOBRE VIJESTI: 'Mila je odlično, ni u najluđim snovima ovo nismo očekivali...'

Ove sjajne vijesti komentirala je i Milina liječnica iz Rijeke Jelena Roganović:

- Apsolutno sam se razveselila i stvarno smo svi željeli takve vijesti iz Philadelphije. Mila je apsolutno veliki borac i sve što vam sad govorim ne govorim kao Milina liječnica, nego kao Milina prijateljica, kaže Roganović.

OSNIVA SE FOND ZA DJECU Dok je tata davao izjavu, u pozadini se čuo Milin smijeh...

Postotak leukemijskih blasta u koštanoj srži je na izuzetno niskoj razini, tek 0 cijelih 1 posto. Njezina liječnica za RTL objašnjava:

- Znači da se postiglo čišćenje koštane srži, dakle eliminacija malignih stanica iz koštane srži. Za reći da je bolest izliječena treba takozvano stanje remisije. Osim što nema malignih stanica treba biti i oporavak normalne koštane srži. Mila je sada u fazi kada se riješila malignih stanica.
 

Tema: Hrvatska

Komentari (47)
  • Duša mala

    24. 4. 2019,   11:09
  • voljela bi da malena uspije, od srca joj to želim. Međutim, ostala sam jako razočarana izjavom Milinih roditelja koji se jedino zahvaljuju bogu i molitvi, i svima koji mole za Milu. Ok, nemam ništa protiv, mogu se zahvaljivati kome hoće, ali na prvom mjestu zahvalite napretku i medici, te ljudima koji su sakupili šolde za Milino liječenje. Ne zaboravite da nisu samo vjernici donirali! Vi se zahvaljujte i bogu, to je vaša osobna stvar, ali javno ne umanjujte ono što Milu može izliječiti

    24. 4. 2019,   09:43
  • Srce slatko! Šaljem ti bezbroj poljubaca i pozitivne misli!

    24. 4. 2019,   20:15