Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Smiljanu su doveli u lisicama u banku: 'Prošli su me trnci...'

None Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL 6

Smiljana Srnec (45), okrivljena za ubojstvo sestre Jasmine Dominić (23), tražila je sud da je pusti iz pritvora podići novac. Čitateljica 24sata koja ju je vidjela na izlasku iz banke, kaže da su je prošli trnci...

Uhvatila me jeza kad sam je vidjela. Bila je s lisicama na rukama i lancima oko pojasa, u pratnji dvojice pravosudnih policajaca, rekla je šokirana čitateljica. Trnci su joj prošli cijelim tijelom.

Smiljanu Srnec, koju terete da je 2000. godine ubila sestru Jasminu Dominić i njezino tijelo držala u zamrzivaču, pravosudni policajci u srijedu popodne vodili su u poslovnicu banke na Kapucinskom trgu u Varaždinu.

POGLEDAJTE VIDEO:

'Gotovo da sam se smrzla od straha'

- Bila je u crnoj jakni. Možda je imala i lance na nogama, ali sam bila toliko šokirana da uopće nisam to uočila. Imala je naočale za vid i policajci su je smjestili u stražnji dio službenog kombija s rešetkama, a oni su sjeli naprijed na vozačevo i suvozačevo mjesto. Jako sam se uznemirila. Gotovo da sam se smrzla od straha kad sam je ugledala. Osjetila sam golemu negativnu energiju i nelagodu. Nasreću, odmah su otišli - rekla nam je Varaždinka, koja je jučer na bankomatu ispred banke dizala novac u trenutku kad je Smiljana izlazila iz banke.

JASMINU TRAŽILI 20 GODINA Tijelo u zamrzivaču: Hrvatska je dobila Eridu u Twin Peaksu

Nakon što je u banci obavila što je trebala, pravosudni policajci su je vratili u varaždinski zatvor. Tu nam je informaciju potvrdio i glasnogovornik Županijskog suda u Varaždinu i istražni sudac Igor Pavlic.

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

- Okrivljena je istražnoj sutkinji podnijela zahtjev da želi u banku i podigne si s računa novac. Sutkinja je to odobrila i policajci su je otpratili u banku. To nije ništa neobično te se slična odobrenja mogu dati i za odlazak na pogreb - rekao je glasnogovornik Pavlic istaknuvši kako je ona tek osumnjičena da je počinila kazneno djelo.

Čini se da drugi ukućani, njezina najstarija kći i suprug Ivica, nemaju karticu njezina bankovnog računa niti znaju pin, a nemaju ni punomoć koja bi im omogućila da novac sami podignu u banci. Koliki iznos je podigla i za što joj treba novac, nismo uspjeli doznati.

IZBJEGAVALA JE KONFLIKTE Analiza Jasmininog rukopisa: Bila je svestrana, ali i uporna

U četvrtak odluka o žalbi na istražni zatvor

Smiljana je od 20. veljače u istražnom zatvoru kako ne bi pokušala utjecati na svjedoke ili ponovila kazneno djelo.

Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

Isti dan kad je bila u banci, na varaždinski županijski sud stigla je žalba na rješenje o određivanju istražnog zatvora, koju je podnio Krešimir Golubić, odvjetnik iz Čakovca, njezin branitelj po službenoj dužnosti. O žalbi će se odlučiti već u četvrtak. Tad će se znati hoće li se Smiljana braniti sa slobode ili će do daljnjega ostati u varaždinskom zatvoru. O podnesenoj žalbi oglasio se i Smiljanin branitelj Golubić.

- Ovlašten sam obavijestiti vas da sam podnio žalbu protiv rješenja o određivanju istražnog zatvora. Nema opasnosti od utjecaja na svjedoke, a ni opasnosti od počinjenja kaznenog djela, pri čemu navodna opasnost od počinjenja novog kaznenog djela, kako je obrazloženo u rješenju, nije osnova za određivanje istražnog zatvora - objasnio je odvjetnik Golubić.

Ni on nije mogao iznositi detalje o tome što će Smiljana činiti s novcem dok je u istražnom zatvoru.

Komentari (110)
  • Oko nje se cesto smrznu

    27. 2. 2019,   20:05
  • Što je bio problem dati djeci karticu i broj pina ??? Pa moji uvijek idu podizati kad ih pošaljem i kažem koliko mi treba uredno donesu skupa sa stanjem na računu...Očito je u toj obitelji nezdrava klima bila cijeli život....😵😵

    27. 2. 2019,   20:06
  • "Smrzla sam se od straha..." - slikovito opisano

    27. 2. 2019,   20:17