Obavijesti

News

Komentari 71

Srpski kralj papira kupio je gotovo 65.000 dionica Kraša

Srpski kralj papira kupio je gotovo 65.000 dionica Kraša
1

Srpski poduzetnik Nebojša Šaranović ne posustaje u nastojanju da na slobodnom tržištu kupi što više dionica Kraša. Nakon jučerašnjeg zatišja danas je Zagrebačka burza u znaku Kraša

VIDEO

Investicijska javnost pita se koji je motiv za snažna ulaganja u Kraš na kojeg je Nebojša Šaranović u nekoliko dana potrošio, pretpostavlja se, najmanje 90 milijuna kuna, ako je točna procjena da je kupio 75 posto dionica kojima se trgovalo, piše Večernji list.

Do 15 sati srpski je poduzetnik kojeg nazivaju i kraljem papira Srbije kupio gotovo 65.000 dionica Kraša.

Dionica konditora ponovno je uzletjela na 820 kuna, odnosno za 17 posto u odnosu na jučerašnju zaključnu cijenu, a ostvaren je promet od gotovo 51 milijun kuna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

I službeno je potvrđeno da dionice cijelo vrijeme kupuje kompanija Kappa Star Limited, Šaranovićeva krovna kompanija registrirana na Cipru. Naime, iz Kraša su investitorima obznanili da Kappa stoji iza skrbničkog računa RBA.

Motiv za ulaganje još uvijek je nejasan jer i MI Pivac i Kraš ESOP tvrde da još uvijek nisu razgovarali sa srpskim ulagačem u čijem portfelju, osim papirne industrije, stoji i tvornica Crvenka koja proizvodi popularne Jaffa kekse.

Zaključno s petkom, a po podacima SKDD-a, vidljivo je da se udjel vlasnika skrbničkog računa Raiffeisen banke popeo na 3,67 posto, a to znači da je definitivno tijekom ponedjeljka, kada je u jednom danu prodana 51.161 dionica Kraša, popeo iznad pet posto pa se po zakonu moralo objaviti tko iza računa stoji.

Investicijska javnost pita se koji je motiv za snažna ulaganja u Kraš na kojeg je Šaranović u nekoliko dana potrošio, pretpostavlja se, najmanje 90 milijuna kuna, ako je točna procjena da je kupio 75 posto dionica kojima se trgovalo. Inače od 5.rujna do danas u 13 sati trgovalo se sa 180 tisuća dionica Kraša, odnosno 12 posto ukupno izdanih dionica te tvrtke.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 71
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!