Obavijesti

News

Komentari 21

Stabla pala na cestu, auti su zaglavili u vodi, iskrili kabeli...

Stabla pala na cestu, auti su zaglavili u vodi, iskrili kabeli...
3

Na sreću nije bilo dojava o ozlijeđenim osobama. Do 11 sati najviše kiše palo na području Rovinja i to oko  90 mm! Time je značajno premašen mjesečni prosjek koji iznosi oko 70 mm.

VIDEO

Kao što je bilo i najavljeno, nevrijeme i pad temperature je zahvatilo i Istru. U Istrametu javljaju da je jaka kiša zahvatila jug Istre i uzrokovala probleme na cestama.  Poplave  su zabilježene u brojnim istarskim mjestima pa tako i u Puli gdje su pojedini automobili ostali "zarobljeni"u bujicama vode. 

Vatrogasci Istre imali su pune ruke posla. "Do podneva u petak smo imali 25 intervencija na rovinjskom i pulskom području. Stabla su pala na cestu uslijed nevremena. Rješavali smo i polomljene grane na tlu, prodiranje vode u prizemne prostorije...,sve te intervencije smo do sad odradili uspješno"rekao je Dino Kozlevac, županijski vatrogasni zapovjednik.

Na pojedinim mjestima došlo je i do iskrenja električnih kablova, a na sreću nije bilo dojava o ozlijeđenim osobama. Do 11 sati najviše kiše palo na području Rovinja i to oko  90 mm! 

Time je značajno premašen mjesečni prosjek koji iznosi oko 70 mm. Kiša u Rovinju bila je praćena naletom silovitog vjetra promjenjivog smjera. 

Na pulskome području je palo oko 50 mm kiše.  

Kiša i u ostatku zemlje, a onda bura

Kišovito vrijeme prevladava i u ostatku zemlje, a temperature su u većini krajeve i za 10 stupnjeva niže u odnosu na jučer. Iako će se do kraja dana oborine smiriti, temperature će cijeli vikend biti primjerenije ranom proljeću nego ljeto. Dojam hladnoće na Jadranu pojačavat će i bura koja će zapuhati tijekom dana. 

Sutra će biti sunčano, na kopnu uz umjerenu naoblaku. Još u noći i ujutro na krajnjem jugu oblačnije uz malo kiše ili poneki pljusak, a u unutrašnjosti je moguća kratkotrajna magla. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, u Slavoniji sjeverozapadni. Na Jadranu umjerena i jaka bura, podno planinskih lanaca s olujnim udarima, a poslijepodne prolazno sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura od 7 do 11, na Jadranu između 14 i 19, a najviša dnevna od 17 do 22 na kopnu te od 23 do 27 °C na obali i otocima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"