Obavijesti

News

Komentari 143

'Stalno me je mlatio. Iako sam sada u zatvoru, slobodna sam!'

'Stalno me je mlatio. Iako sam sada u zatvoru, slobodna sam!'
8

Mirko (37) je preminuo u vozilu Hitne pomoći na putu za bolnicu. Kseniju su odmah uhitili i izmjerili joj 2,60 promila alkohola u krvi. Počelo joj je suđenje u Varaždinu

VIDEO

U ponedjeljak je na Županijskom sudu u Varaždinu započelo je suđenje Kseniji Topolovčan (30) za ubojstvo supruga Mirka (39).  Terete ju da je ubola supruga kuhinjskim nožem u prsa dok je spavao u spavaćoj sobi obiteljske kuće u Budančevici 9. travnja ove godine oko 19 sati.

Mirko je preminuo u vozilu Hitne pomoći na putu za bolnicu. Kseniju su odmah uhitili i izmjerili joj 2,60 promila alkohola u krvi. Topolovčani su inače roditelji dvoje djece koja se sada nalaze u udomiteljskoj obitelji.

'Napokon slobodna'

Na sudu u Varaždinu Topolovčan je kazala da se ne osjeća krivom i više od sat vremena pričala kakav joj je bio život s ubijenim i prije njega.

- Ja sam od tog čovjeka odlazila šest puta i šest puta se vraćala. Svakodnevno je pio i stalno me tukao, moje tijelo je bilo puno modrica i rana. Iako sam osam mjeseci u zatvoru, osjećam se napokon slobodno - rekla je. 

Ksenija je ujutro kupila vino, a popodne ubola supruga Mirka
Ksenija je ujutro kupila vino, a popodne ubola supruga Mirka
Varaždin: Početak suđenja Kseniji Topolovčan optuženoj za ubojstvo supruga

'Nakon prvog udarca, bit će ih još puno, ostavite nasilnike!'

- Od tog čovjeka nikad ništa dobro, osim moja dva anđela, nisam imala. Mrtav je, ali toliko je jada i bijesa u meni zbog svega što sam proživjela s njim. Kažu da je ljudski praštati i da se mora oprostiti, ali ja mislim da njemu nikada neću moći oprostiti. Zato svakoj ženi poručujem koja dobije i jedan udarac od svog partnera da ode što prije od njega, jer nakon jednoga bit će ih još puno. Da sam znala sve što sam sada shvatila, davno bih otišla. Cijeli moj dosadašnji život, počev od djetinjstva bio je tužan. Otac nas je napustio kada sam imala tri godine i nikada ga više nisam vidjela. Majka me također odbacila stalno govoreći da me nije htjela i željela je pobaciti, ali joj njezini roditelji nisu dali, da previše sličim ocu, da me ne može smisliti. Jednog dana kao malu djevojčicu, bacila me djedu i baki s riječima, sad je ona vaša briga - započela je Ksenija Topolovčan sa suzama u očima svoju ispovijest pred Županijskim sudom u Varaždinu. 

Izbodeni muž umro je u vozilu Hitne: 'Čuli smo njeno urlanje!'
Izbodeni muž umro je u vozilu Hitne: 'Čuli smo njeno urlanje!'

Mirka upoznala u berbi

Bila je kaže jako dobra učenica u školi i željela je postati kuharica ili frizerka, ali joj majka nije dozvolila daljnje školovanje. Dok je ona lunjala mjesecima, a samo ponekad bi navratila kući, Kseniju je strpala u staju među krave, telad i volove nad kojima je preuzela posao. Majka bi samo dolazila po novce, a jednog joj je dana dovela i malog polubrata. Kad je napunila 18 godina, iako je doma radila sve poslove, majka je htjela da plaća stanarinu u obiteljskoj kući ili da odseli. Odlučila je otići pa se zaposlila u ugostiteljstvu gdje je radila od 18. do 22. godine.

U međuvremenu se udala za 18 godina starijeg muškarca s kojim brak opisuje kao savršeni. Suprug je želio djecu, a nakon nekoliko spontanih pobačaja i njegovog liječenja, ona je ipak ostala trudna s blizancima, no u 5. mjesecu trudnoće je pobacila. Otada su se ona i suprug udaljili, a on je počeo piti i jednostavno je želio da ona potraži sreću drugdje pa je čak i inzistirao da nađe nekog. Mirka je upoznala u berbi kod svoje sestre. Sporazumno su se razveli, ali je stanovala kod njega dok nije otišla kod Mirka. 

Varaždin: Početak suđenja Kseniji Topolovčan optuženoj za ubojstvo supruga

'Pokraj kreveta je držao bocu vina'

- Došla sam u Mirkovu kuću, tamo ženska ruka nije bila 13 godina. Često puta kada je Mirko bio na poslu, svekar me seksualno uznemiravao ili napastovao. Ulazio bi u kupanicu dok sam se kupala, u sobu kad bih se presvlačila, kad sam mijenjala zavjese, umjesto da mi drži ljestve, on me uhvatio za stražnjicu. On i Mirko se nikada nisu slagali i bojala sam mu govoriti o tim stvarima. No jednom je sam vidio pa je došlo do svađe. Mirko bi mi vikao da sam kurva kao moja majka, da će me ubiti. Onda je počeo sve više piti, više nije mogao bez alkohola, čak je i pokraj kreveta noću imao dvije litre vina - ispričala je Topolovčan.

'Ubio sam Boga u njoj kad sam vidio nož. Ali, već ga je ubola'
'Ubio sam Boga u njoj kad sam vidio nož. Ali, već ga je ubola'

'Bila sam plava svaki dan, djecu su nam uzeli'

- Konstanto me tukao, bila sam plava svaki dan. Kad sam otišla prvi put, doznala sam da sam trudna. Rekla sam mu i onda je molio da se vratim da više neće piti, da će sve biti u redu. Vratila sam se. No, u trudnoći me ipak nije tukao po tijelu kao ranije, već me samo šamarao, valjda da ne naudi djetetu. Ponovno sam otišla sa sinom ali onda sam opet saznala da sam trudna i opet sam se na njegovu molbu vratila. Djecu su nam uzeli. Morala sam otići na Centar za socijalnu skrb jer sam se bojala za njih - kazala je Ksenija koja je tog kobnog dana radila u vrtu, a kaže kako ju je u trgovinu po sjemenje vozio svekar jer nije smjela izaći sama. Kad je Mirko došao kući već je bila u krevetu. Čula ga je i pravila se da spava.

Varaždin: Početak suđenja Kseniji Topolovčan optuženoj za ubojstvo supruga

'Uzela sam nož da ga prestrašim'

- Bio je toliko pijan, odmah me bacio sa kreveta, počeo tuči, daviti rukama, nisam mogla doći do zraka. Kad sam se oslobodila pobjegla sam u neku šupu, a onda je došao svekar po mene i rekao da Mirko spava. Uzela sam za svaki slučaj nož iz kuhinje znajući da se Mirko jako boji noža. No, televizor je radio do daske pa sam uzela daljinac i utišala ga. Onda se Mirko probudio, opet me bacio s kreveta, tukao me. Nož sam imala okrenut prema sebi i nikoga nisam namjeravala ubiti, kako moj svekar tvrdi. On nije mene nikada branio, štoviše uvijek je potpirivao svađu između mene i Mirka. U tučnjavi, Mirko se poskliznuo i povukao mene sa sobom, odjednom su mu ruke otpustile. Nož je bio u njemu - rekla je okrivljena Ksenija sa suzama u očima. 

Držala je ruku na Mirkovoj rani. Nikoga nije htjela ubiti i kaže da će morati živjeti s tim i jednoga dana objasniti svojoj djeci. Konačno se već nekoliko mjeseci ne budi s tikovima po noći. Život joj je unatoč u zatvoru tek sada počeo. Svaki dan je kaže mora mijenjati posteljinu jer se Mirko svaku noć zapišao i bila je sretna kada bi pao na pod prije kreveta i tamo zaspao jer je onda bio zapišan samo pod. Priznala je da je i ona uslijed svog takvog jadnog života posegla za čašicom, ali se liječila i željela prekinuti s tim kako bi dobila svoju djecu natrag koja su sada smještena u udomiteljsku obitelj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 143
VIDEO

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.
Plan HDZ-a opet udario u zid. Domovinski pokret: Ne želimo nikako SDSS u većini u Saboru
EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO

Plan HDZ-a opet udario u zid. Domovinski pokret: Ne želimo nikako SDSS u većini u Saboru

Problem sa SDSS-om se može riješiti. Ne moraju oni biti u novoj vladi, ali i oni i svi drugi predstavnici manjina mogu zadržati sva svoja prava i financiranje kao i dosad, smatraju u HDZ-u. Ali to neće biti lako provesti..