Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Stanari Kupske u domove će moći tek krajem tjedna?

None Foto: Slavko Midžor

Za zatrpavanje goleme rupe u Kupskoj ulici potrebno je otprilike 4000 kamiona šljunka. Dosad su nasuli samo 600 kamiona

Očekujem od Tehnike pismenu potvrdu da je sve u redu, a tad će se moći u domove vratiti stanari Plitvičke, Galovačke i Kupske 1, 3, 5, 19 i 21, rekao je pročelnik zagrebačkog Ureda za zdravstvo Zvonimir Šostar. Stanarima su rekli kako bi urušeni dio ceste trebao biti saniran za dva, tri dana. Dizalice koje se nalaze na rubu provalije se od trena katastrofe nisu pomaknule ni milimetar.
Radnici koji voze šljunak procjenjuju da za sanaciju rupe treba deset tona šljunka, što je oko 4000 kamiona šljunka. Od ponedjeljka od 7 sati do jučer u 13 sati navezli su 600 kamiona šljunka. Kamioni dovoze pijesak i tijekom noći.
- U trenu urušavanja betonska ploča na koju se inače montira kran nije bila do kraja betonirana - kaže jedan od radnika.
- Proveo sam u ponedjeljak dan u kući, ali oko 20 sati policija nas je upozorila da moramo izaći - kaže Miroslav Flego iz Plitvičke 20.
Vesna Jurički, odvjetnica 25 stanara iz Kupske ulice, tražila je 300-400 eura na mjesec po obitelji za najam stana. Što će biti s onima čija je kuća propala, još se ne zna. Tvrtka IGH za izvođača radova Tehniku istražuje nesreću. Danas u 16 sati trebao bi se održati sastanak na kojem će se odlučiti gdje će stanari koji su izgubili kuću i koliko će im se plaćati najam.

Komentari (6)
  • znači ako se ne varam to je 4000*25m3=100000m3 šodera a kažu da je mala rupa 20m sa 25m nedajmo im više gradit jer ode naš lijepi zagreb grad odkad su nas preuzeli hercegovci nema nam pomoći

    25. 9. 2007,   17:47
  • Ih što si neki.

    25. 9. 2007,   17:52
  • Jadni ljudi. TEHNIKA ima veze u svim strukturama vlasti i vjerovatno će svi stanari imati puno problema da dobiju ikakvu odštetu. TEHNIKA je 1995 g. dovršila zgradu na tuđem zemljištu na koje nikada nije dobila niti pravo korištenja niti pravo vlasništva a temeljem toga zgrada nema ni građevinsku dozvolu, međutim to strukturama ove \"DRŽAVE\" nije predstavljalo nikakav problem pa je od istog poduzeća kupila 60% stanova u takvom bespravnom objektu. Vlasnici zemljišta do današnjeg dana nisu dobili niti lipe za zemljište na kojem je TEHNIKA nasilno i bespravno izgradila objekt i za koji je uredno pokupila novac. Koristeći stanje u našoj državi (a isto stanje je TEHNIKA koristila i u onoj državi) protiv TEHNIKA d.d. ne pomažu ni Sudovi niti MZOPU . U normalnoj državi to bi se zvalo KRIMINAL ili GRAĐEVINSKA MAFIJA I U SKLADU S TIM PREMA NJIMA POSTUPALO.

    26. 9. 2007,   00:16