Obavijesti

News

Komentari 9

Stani kravo, policija! Milka i Danica bježale su im satima

Stani kravo, policija! Milka i Danica bježale su im satima
30

Slavko Holetić u utorak je otišao na obližnju farmu kupiti dvije krave, točnije - francuske šarole. Na putu kući, na autocesti A1 kraj Desinca, prikolica mu se prevrnula, a krave su ispale i pobjegle

VIDEO

Došla je hrpa policajaca, ali i policajki. Međutim, bilo ih je prilično strah krava i nisu se trsili skočiti na njih. Naganjanje je trajalo puna tri sata, smije se Slavko Holetić (68) iz Donje Kupčine kraj Jastrebarskog.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:21

U utorak je otišao na obližnju farmu kupiti dvije krave, točnije - francuske šarole. Na putu kući, na autocesti A1 kraj Desinca, prikolica mu se prevrnula, a krave su ispale i pobjegle.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Očito su za moju staru prikolicu dvije krave bile previše i ona to nije izdržala. Odjednom mi se zaljuljao kombi, a prikolica se prevrnula. Okrenuo sam se nekoliko puta na cesti i imao sam sreće da se nitko nije zabio u mene. Kombi sam sklonio i brzo se vratio kod prikolice koja se rasula po cesti, a ljudi koji su se zaustavili pomogli su mi da skupim dijelove. Za to vrijeme, krave su, naravno, pobjegle. Odmah sam nazvao policiju - rekao je Slavko. Dodao je da sa sobom nije imao nikakvu šibu pa mu je bilo teško uhvatiti krave. Međutim, ni s dolaskom policije stvari nisu bile nimalo jednostavnije. I oni su, kaže, došli bez ikakvih pomagala kojima bi se krave mogle ukrotiti.

Krave blokirale autocestu: Nisu se htjele maknuti policajcima
Krave blokirale autocestu: Nisu se htjele maknuti policajcima

- Policajke su se ‘smrzle’ i stisnule uz prikolicu. Policajci bi krenuli na krave, a onda kad bi se one namjerile na njih, oni bi ustuknuli i krave bi se ponovno vraćale na mjesto s kojeg su ispale. Pomicali smo se 500 metara sim pa tam - kaže Slavko. Na kraju je u pomoć stigao njegov sin. Sa sobom je ponio konop koji je trebalo kravama zakačiti oko vrata. Slavko je zamahnuo prema jednoj, a krava je, kaže, doslovno poludjela.

- Zaletjela se u mene nekoliko puta. Uganuo sam palac, a zabila mi se i u lakat. Na kraju smo obje krave uspjeli svezati i ukrcati u prikolicu - kaže Slavko. Jučer, kad smo ga posjetili, već se oporavio, a i krave, koje su odmah po dolasku kući dobile imena, zadovoljno su pasle na imanju.

- Milka i Danica! Ta imena im baš pašu. Sve moje krave imaju imena. Bavim se njima već 40 godina. Pričam s njima i njegujem ih. Kažem im: ‘Gdje ste, cure moje, lijepe moje’. I odmah su zadovoljnije. Tad daju i bolje mlijeko - objasnio je farmer koji na svojem imanju ima 60 grla goveda.

Stigle Milka i Danica pa može zaboraviti na godišnji...

Slavko na imanju ima 60 grla goveda. O njima brine sa suprugom, a posao im sve teže pada. Slavku je želja modernizirati farmu novcem iz europskih fondova. Tad bi si priuštio i godišnji odmor te otputovao rodbini u Kanadu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!