Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Stanje je kaotično. Krađe nam se ne isplate, meci su preskupi'

Dva kriminalca iz ozloglašene bande  iz Caracasa, rekli su kako više ne mogu živjeti od nekoć unosnog posla. Kriminalac koji sebe naziva 'Dog' kaže da je prosječna plaća u Venezueli 6,5 dolara mjesečno...

Stanje u Venezueli je u zadnje vrijeme kaotično, a kriza je zahvatila i - kriminalce, piše Insider. Pričali su s dva člana bande koji su se požalili kako više ne mogu kupiti ni metke, a nemaju više ni što krasti.

Dva kriminalca iz ozloglašene bande iz Caracasa, rekli su kako više ne mogu živjeti od nekoć unosnog posla. Kriminalac koji sebe naziva 'Dog', rekao je da meci koštaju oko dolar dok je prosječna plaća u Venezueli samo 6.5 dolara mjesečno, a zbog hiperinflacije lokalna valuta je sve beskorisnija.

Drugi gangester 'El Negrito', koji vodi bandu nazvanu Crazy Boys, rekao je da više ne može uzdržavati suprugu i kćer. Sitne krađe više se nikome ne isplate, kaže kriminalac.

- Ako ispucaš metke iz pištolja, potrošio si 15 dolara, a ako ti policija uzme pištolj, uzeli su ti 800 dolara, jednostavno se ne isplati riskirati - dodao je gangester za AP.

- Ovih dana nikome nije dobro u zemlji. Ni poštenim građanima, a ni kriminalcima - rekao je ekonomist Robert Briceno.

Crisis in Venezuela | Autor: Rafael Hernandez/DPA/PIXSELL Foto: Rafael Hernandez/DPA/PIXSELL

U Venezueli je u tijeku žestok politički sukob između predsjednika Nicolasa Madura i Juana Guaidoa, koji se proglasio privremenim predsjednikom, u čemu je dobio potpori oko 50 zemalja uključujući Sjedinjene Države.

Venezuelsko gospodarstvo teško je pogođeno. Zbog stalnih neštašica struje paralizirane su zračne luke, letovi su otkazani, rad bolnica je otežan, granice su zatvorene, a ulice puste. Tada se i banke zatvore pa stanovnici ne mogu podignuti novac, prekinute su telefonske linije i internet, kao i opskrba vodom u zgradama.

- Borimo se za vodu i struju, dvadeset i nešto dana smo bez vode - rekao je Yofre Gomez, tridesetdvogodišnji ulični prodavač.

- Oni uključe struju na dva sata, zatim je isključe po noći, a onda dolazi idući dan na sat i pol, pa ponovno nestaje - umorni smo od ovoga -  rekao je.

Početkom svibnja, tisuće ljudi izašle su na ulice u Venezueli kako bi prisilile predsjednika da odstupi.

 

Komentari (12)
  • Jadni ljudi, ne mogu posteno zivjeti od krade.

    30. 5. 2019,   23:09
  • Koji to pištolj on fura za 800 dolara u toj rupi? Desert eagle? Smanji malo troškove lol :)

    30. 5. 2019,   22:37
  • nista cim dobim placu idem u venezuelu na pola godine

    31. 5. 2019,   13:08