Obavijesti

News

Komentari 10

Stanje na računu, troškove i obveze pratite baš svaki dan

Stanje na računu, troškove i obveze pratite baš svaki dan
1

Odredite što biste sve u budućnosti željeli (urediti dom, uštedjeti za fakultet, otići na putovanje) i počnite štedjeti. Putem ovakvih planera neprestano možete pratiti koliko ste blizu cilju...

VIDEO

Sređivanje obiteljskog budžeta vrlo je težak posao. Dvije su najvažnije kategorije: planirano i ostvareno, a mnogi zapnu negdje u sredini. Uređenje doma, putovanje, studiranje u inozemstvu čine se potpuno nedostižni. Financijski stručnjaci, pak smatraju kako većina nas niti ne zna gdje doista trošimo novac. Omiljeni savjet: ''Trošite u skladu sa svojim mogućnostima'', zahtijeva puno veću disciplinu od one na koju je većina spremna.

Neki su čak u stanju unajmiti osobnog financijskog savjetnika, ali i banke nude savjetnike koji vam mogu pomoći i usmjeriti vas. Uz to, moderno doba traži i moderne savjetnike – one koji rade o nula do 24.

Banke su kako bi svojim klijentima olakšale praćenje troškova u stvarnom vremenu osmislile mobilne aplikacije, primjerice Zabin Financijski planer, pomoću kojih klijenti doista u svakom trenutku mogu vidjeti jasan, grafički pregled troškova razvrstanih prema potrebama (primjerice režije, prehrana, odijevanje…), ostvarenih ulaganja (štednja, fondovi…) te primanja (plaća, honorar…). 

Isto tako omogućuju i praćenje nadolazećih financijskih obveza (trajni nalozi, rate kredita, e-uplatnice…). Postavljanjem osobnih limita na pojedine mjesečne troškove lako je kontrolirati iznos koji ćete potrošiti. Klijenti mogu odrediti svoje kratkoročne i dugoročne ciljeve te putem izdvajanja u štednju pratiti njihovo ostvarenje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Odredite što biste sve u budućnosti željeli (urediti dom, uštedjeti za fakultet, otići na putovanje) i započnite štedjeti. Putem ovakvih planera neprestano možete pratiti koliko ste blizu cilju, a to će vas motivirati na daljnu štednju.
Financijski savjetnici donose još neke savjete kako se što lakše naviknuti na štednju i kako postati gospodar svojih troškova.

- Napravite plan troškova za cijelu godinu, na taj način ćete imati veću kontrolu nad svojim troškovima i pratiti gdje ste od svog planiranog budžeta. Na ovaj način ćete moći intervenirati ukoliko se previše udaljite od plana – jedno je od zlatnih pravila organizatora. 

Isto tako napominju da će dobrom regulacijom troškova izbjeći kartičnu ili kreditnu spiralu iz koje se jako teško izvući.

Kad ste proanalizirali gdje vam novac ‘’curi’’ i stegnuli remen pitanje je gdje usmjeriti ušteđeni novac. Stručnjaci predlažu da izgradite financijski plan koji će vam dati dugoročnu sigurnost za vaš novac. Neki od savjeta uključuju ulaganje u dionice, police osiguranja života ili stambene štednje. 

Novac uvijek možete stavljati na stranu za situacije poput većih kvarova na kući, renovacije, uređenja stana, zdravstvenih problema, gubitka posla i sličnih situacija.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag