Obavijesti

News

Komentari 62

Stanovnici New Yorka kopaju po smeću u potrazi za hranom

Stanovnici New Yorka kopaju po smeću u potrazi za hranom
4

lokalni supermarket bacio je gomilu hrane koja se pokvarila zbog nestanka električne energije tijekom oluje, što su iskoristili ljudi koji su već 4 dana bez struje

VIDEO

Njujorčani su se zbog nestašice vode, ali i zbog četvrte noći koju provode bez električne energije, okrenuli kopanju po smeću, javlja Daily Mail.

Šokantne snimke prikazuju skupinu stanovnika koja pretražuje kontejnere  ispred prehrambenog supermarketa. Obitelji, stariji ljudi, ali i mladi stanovnici penjali su se u kontejnere i kupili sve što bi mogli pojesti. Kako je izvijestio NBC, čija je ekipa naletjela na scenu, lokalni supermarket bacio je gomilu hrane koja se pokvarila zbog nestanka električne energije tijekom oluje Sandy. 

Osim stanova, mnogi su restorani ostali i bez energije i poplavljeni su zbog čega su zatvoreni. Dok su neki prodavali robu za gotovinu jer uređaji za plaćanje karticama nisu radili, drugi su kvarljivu robu dijelili dok je još bila jestiva.

Očekuje se da će se očajna situacija, tijekom koje neka susjedstva izgledaju kao ratna zona, nastaviti. Stotine stanovnika Manhattana i dalje žive u skloništima jer njihove zgrade nisu adekvatne za život nakon razorne oluje. U jednom od skloništa ljudima su dopustili da pune baterije svojih mobitela kako bi mogli javiti obiteljima i prijateljima gdje su, ali mnogi još uvijek ne mogu dobiti signal. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U oluji Sandy koja je u noći s ponedjeljka na utorak pogodila istočnu obalu SAD-a život je izgubilo gotovo sto ljudi, a brojka stalno raste. Milijuni su ostali bez električne energije, a štete su milijunske. 

Davno preživjela veliku oluju, ali Sandy nije pobijedila

Žena (75) je preminula jer zbog nestanka struje tijekom uragana Sandy nije radio njezin uređaj za kisik. Herminia St. John preživjela je opasnu oluju u rodnoj Panami prije više desetljeća, kada ju je u nogu pogodio komad metala, ali ovaj put nije imala sreće. Bila je prikovana za krevet na 33. katu zgrade u New Yorku kada je oluja pogodila SAD. 

Nakon što je nestalo struje, obitelj joj je pokušala spojiti pomoćni spremnik s kisikom, ali on je curio i nisu ga mogli popraviti. Obitelj se grčevito borila da ju spasi i panično su zvali 911, ali nisu uspijevali uspostaviti poziv. 

Herminiin praunuk na kraju je otrčao do obližnje bolnice tražiti pomoć. Uspio je uvjeriti dva radnika bolnice da ga slijede, ali kad su stigli sa sobom nisu imali spremnik s kisikom i morali su se požuriti natrag da ga donesu. Dok su se vratili žena je preminula. 

Zbog uragana Sandy ipak otkazan newyorški maraton

Newyorški tradicionalni maraton otkazan je zbog snažnog uragana Sandy koji je poharao grad i cijelu istočnu obalu SAD, javljaju svjetski mediji.

Maraton koji je prvi puta organiziran 1970. godine i od tada svake godine okuplja tisuće trkača, ove je godine otkazan i neće se održati, objavili su organizatori. Naime, maraton se trebao održati u nedjelju, a gradonačelnik New Yorka još je danas tvrdio kako neće biti otkazivanja.

Inače, maraton okuplja oko 50.000 trkača iz cijeloga svijeta, a većina njih je već i došla u New York. Nakon terorističkog napada na WTC 2001. godine odgođen je za dva mjeseca, ali je ipak održan.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 62
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina