Obavijesti

News

Komentari 6

Starac je izbio provalniku zub i oduševio suca: Tako mu i treba

Starac je izbio provalniku zub  i oduševio suca: Tako mu i treba
1

Starac je presreo provalnike, nokautirao ih, a jednom izbio zub. Policijski pas ugrizao je provalnika za lice tijekom uhićenja, a sudac mu prokomentirao: 'To je najmanje što zaslužuješ'

VIDEO

Davidu Oldhamu (63) sudac je čestitao na hrabrom suočavanju s provalnikom Craigom Fordom (25) i pomoćnikom koje je 'ulovio' u pokušaju pljačke na svom posjedu u gradiću Ormskirku, sjeverno od Liverpoola.

Ostaci razbojničeve krvi koji su pronađeni na Oldhamovoj odjeći pomogli su identificirati počinitelja koji je s pomoćnikom u travnju ove godine pokušao opljačkati 400.000 funti vrijednu kuću

Tužitelj Derek Jones iznio je podatak Krunskom sudu u Liverpoolu kako je u vrijeme incidenta Ford bio na slobodi nakon trogodišnje kazne koja mu je izrečena 2016. godine. 

Ulovili ga u pokušaju krađe pa ga rulja prebila i živog zapalila
Ulovili ga u pokušaju krađe pa ga rulja prebila i živog zapalila

Gospodin Oldham bio je u kući kada je čuo buku, pogledao kroz prozor i ugledao Forda, zakopčanog kaputa s kapuljačom i pogleda usmjerenog prema prozoru

- Gospodin Oldham hrabro je izašao na svoj posjed i suočio se s razbojnikom koji se kretao prema njemu. Strahujući za svoju sigurnost, lupio ga je u lice, nokautirao na pod i izbio mu zub - rekao je tužitelj. 

Drugi napadač zatim je skočio s krova ravno pred starca. Oldham je i njega lupio u lice nakon čega je napadač posrnuo unatrag. 

- Ubij ga, izbio mi je zub - zavapio je Ford svom pomagaču prije nego što su obećali Oldhamu da će nestati ako ih pusti. 

Oca opljačkali, sin skočio kroz prozor da ih ulovi i ozlijedio se
Oca opljačkali, sin skočio kroz prozor da ih ulovi i ozlijedio se

Četiri mjeseca nakon pokušaja pljačke Forda je za lice ugrizao policijski pas dok se opirao tijekom uhićenja.  

- Naučio si dvije lekcije, nadam se - kazao je sudac Clement Goldstone, tijekom izricanja Fordove presude u petak.

- Jedna je da se ne zezaš s Davidom Oldhamom i druga, ne zezaj se s policijom - prenosi britanski The Sun

- Presretan sam zbog činjenice da nakon počinjenih djela imate jedan zub manje i da vas je ugrizao pas. To je najmanje što zaslužujete - zaključio je sudac i Fordu izrekao kaznu zatvora u trajanju tri godine i četiri mjeseca.

Ford je priznao pokušaj provale, fizičkog napada i vožnje bez vozačke dozvole dok je njegov pomoćnik i dalje na slobodi.  

Akcija u Velikoj Gorici: Traže razbojnika koji je ukrao zlato
Akcija u Velikoj Gorici: Traže razbojnika koji je ukrao zlato

Gospodin Oldham izjavio je kako se njegova žena i on više ne osjećaju sigurno u kući gdje žive 19 godina i kako je incident utjecao na njihovu odluku o preseljenju. Dodao je kako se ne smatra nasilnom osobom, ali da se taj put morao braniti. Osim toga, zbog osjećaja nesigurnosti bili su prisiljeni uvesti dodatne mjere sigurnosti u svoj dom. 

- Taj događaj je promijenio moju ženu i mene, shvatili smo koliko smo ranjivi - izjavio je Oldham.  

Fordov odvjetnik Desmond Lennon, tvrdio je da je Ford 'skrenuo s tračnica' nakon izlaska iz zatvora jer je u vrijeme incidenta njegova baka, s kojom je bio blizak, umirala. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa