Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Starcu peć zapalila hlače, od panike pao i izgorio

None Foto: I.Čagalj 3

Ivan Duišina (75) smrtno je stradao u požaru koji je u noći na srijedu izbio u obiteljskoj kući u Kaštel Novom. Vjerojatno mu je peć zapalila nogavicu

Ivana Duišina (76) mrtvog su pronašli vatrogasci u srijedu oko 8.30 sati kada su došli ugasiti požar u njegovom stanu u Kaštel Novom. Prema riječima jednog od gasitelja, starcu, koji se vrlo teško kretao, najvjerojatnije se zapalila nogavica na spiralnoj peći u sobi, pa se starac uspaničio i okliznuo. Pretpostavlja da je preminuo od udarca glavom u noćni ormarić, a plamen koji se proširio zahvatio mu je tijelo nakon što je umro. Duišina je živio sam, a pomagali su mu rođaci koji žive u susjedstvu. Susjedi kažu kako nije želio otići u umirovljenički dom unatoč lošem zdravlju.
- Dok je bio mlađi bavio se zemljoradnjom i lovom. Nikad se nije ženio, navikao je živjeti sam i kad je obolio - kazao je Ivanov rođak Luka Duišin kojeg smo zatekli prilikom očevida nakon požara u staroj obiteljskoj kući u ulici Uz vrtle 51. Vatrogasce je pozvao susjed. Vatra je učas ugašena, a nesretnom stacu nije bilo pomoći. Tijelo su prebacili na splitski Odjel patologije gdje će se obdukcijom utvrditi točan uzrok smrti.

Komentiraj, znaš da želiš!