Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Starica (80) klala ljude, kuhala njihovo meso i davala ga djeci!

Jedna od njenih žrtvi bila je i djevojčica (8) koju je, kako je sama priznala, ubila još 2005. godine jer se previše glasno igrala i gađala je sladoledom

Ruska policija je utvrdila da je umirovljenica optužena za više ubojstava sjekla svoje žrtve i kuhala njihovo meso. Najnoviji rezultati istrage pokazali su da je Sofija Mihajlovna Žukova (80) iz ruskog sela Brezovka djeci davala te 'jezive specijalitete', javlja britanski Mirror.

Jedna od njenih žrtvi bila je i djevojčica (8) koju je, kako je sama priznala, ubila još 2005. godine jer se previše glasno igrala i gađala je sladoledom.

Bivša mesarica i zaštitarka uhićena je nakon što je u siječnju nestao njen stanar Vasilij Šljahtić (52), a dijelovi njegova tijela pronađeni su u okolnim kantama za smeće.

Policija je pretresom stana osumnjičene pronašla noževe s tragovima krvi žrtve poslije čega je podignula optužnicu za ubojstvo. U medijima su se pojavili navodi da su joj u frižideru otkrili ljudske iznutrice.

Na sudu je osim ubojstva djevojčice priznala i ubojstvo prijateljice Nine Babenko (83) iz 2013. godine koja je neko vrijeme odsjela kod nje i ubrzo nestala.

Šetala je sa sjekirom u ruci, redovito ubijala i mačke

Susjedi staricu znaju pod različitim imenima, a u izjavama za medije oslovljavali su je sa 'Sonja'. Kažu da je imala mušku frizuru i dubok glas te da je često šetala u vojnoj uniformi sa sjekirom. Redovito je ubijala i mačke, čak i one koje nikome nisu smetale.

Susjeda Tatjana za lokalne medije se prisjetila da je starica nekad dijelila hranu po selu.

- Uvijek nam je bilo čudno što je tako neprijateljski raspoložena, no da i dalje nalazi vrijeme kuhati za djecu iz susjedstva. To su uvijek bila jela od mesa. Nekad ih je davala i odraslima. Dobro se sjećam toga jer mi je suprug jednom rekao da je bolje da ne jedemo njenu hranu jer tko zna otkud je. Ispostavilo se da je bio u pravu - rekla je Tatjana i dodala da je policija potvrdila da je kuhala od mesa žrtava.

Ne zna se je li sama jela ljudsko meso

Iako su ruski mediji umirovljenicu prozvali kanibalom nije potvrđeno da je i sama jela ljudsko meso. Sofija je udovica od 2005. godine. Suprug Ivan koji je bio vodoinstalater umro je šest mjeseci prije ubojstva djevojčice. Imali su tri sina, jedan je preminuo, a ostala dva i dalje žive negdje u Rusiji.

Komentari (9)
  • Polit benzinom i užgat

    4. 10. 2019,   16:11
  • Kraš,Zvečevo,Kandit je ok ..,ali Pionir ne hvala

    4. 10. 2019,   14:23
  • Ma hrvatska je pjesma zato glasam za pjevaca

    4. 10. 2019,   18:31