Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Starina na prodaju: Na sofi s tavana zaradila je 7.000 kuna

None Foto: 24sata Video 4

Da se na antikvitetima može zaraditi velik novac nikada nije bila tajna, no neki su komadi iznenađujuće unosni. Caroline Goodall na svom je tavanu imala trometarsku sofu iz viktorijanskog doba. Na njoj je dobro zaradila...

Drew Pritchard cijeli se svoj radni vijek bavi antikvitetima. Pronalazi ih, kupuje, obnavlja i preprodaje. Nemaju svi sposobnost u hrpi krame i smeća prepoznati pravu vrijednost, no Drewu to uvijek pođe za rukom. Ovoga puta gospođa Caroline Goodall pozvala ga je da mu proda svoju viktorijansku sofu.

POGLEDAJTE VIDEO: Drew ne želi za sofu dati ono što Caroline traži

Nakon što su se neko vrijeme pogađali oko cijene, Drew i Caroline uspjeli su se dogovoriti. Drew je viktorijansku sofu kupio za 700 funti, što je oko 7.000 kuna. U svojoj je radnji proslavio ovako dobar "ulov". Sofa je zbilja veličanstvena, s obzirom na to da je dugačka oko tri metra.

Na drugom kraju zemlje, u engleskom Devonu, Drew i njegov restaurator Gavin idu kod Guya Belshawa koji ima muzej zabave. Veliki vrtuljci, štandovi i aparati iz prvih desetljeća prošlog stoljeća ondje su prezentirani, no Guy ima nekoliko komada kojih bi se volio "riješiti" i to za dobru cijenu.

POGLEDAJTE VIDEO: Drew je "nanjušio" neke predmete na kojima može zaraditi nakon restauracije

Natpis sa zabavnog sajma iz 1930-ih i mete za gađanje iz 1920-ih najviše su zaintrigirale Drewa, koji je sve zajedno platio oko 4.000 kuna. Guy nije bio previše zadovoljan dobivenim, ali vodio se onom: "Bolje išta, nego ništa!"

Više sličnih sadržaja potražite na intheboxtv.info

Komentari (33)
  • netko gleda emisiju i toliko je impresiniran da radi članke od toga?....katastrofa...

    26. 6. 2016,   10:16
  • Ma nemate vi pojma o antikvitetima. 7000kn puno??

    26. 6. 2016,   09:24
  • ja imam fotelju iz kamenoga doba

    26. 6. 2016,   09:39