Obavijesti

News

Komentari 38

Stazić: Karamarkovo pitanje je bilo neprikladno i politikansko

Stazić: Karamarkovo pitanje je bilo neprikladno i politikansko
1

Odbor za Ustav i Poslovnik odbio je prigovore Ane Lovrin na premijerove odgovore tijekom 'aktualca' u srijedu. Vladajući su podsjetili na nekorektnost bivše vlade

VIDEO

Saborski Odbor za Ustav i Poslovnik je u petak većinom glasova odbio prigovor HDZ-ove Ane Lovrin da je predsjednik Sabora Josip Leko tijekom 'aktualca' u srijedu prekršio Poslovnik kada je premijeru Zoranu Milanoviću dozvolio da na pitanje Tomislava Karamarka odgovara dulje od dvije minute. Lovrin se pozvala na odredbu kojom je na pitanje dopušteno odgovarati dvije minute, a četiri ako je riječ o izuzetno složenom pitanju. 

Lovrin je također podsjetila kako je na pitanje Gordana Jandrokovića o izgradnji LNG terminala Milanović odgovarao minutu i pol, a onda ostatak vremena i dodatnu minutu govorio o ponašanju HDZ-a u kampanji za izbore za Europski parlament.

Vladajući su ocijenili da predsjedavajući ima pravo odlučiti je li riječ o iznimno složenom pitanju i tako prilagoditi vrijeme za odgovor. 

Odbili su i prigovore da je vrijeme, u kojem je premijer Karamarku trebao odgovoriti na pitanje o gospodarskim rezultatima Vlade, Milanović zloupotrijebio.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Stazić Ani Lovrin: Pitanje je bilo toliko nevažno 

S opaskom Ane Lovrin složio se Nenad Stazić koji je rekao kako je Karamarkovo pitanje zaista nije bilo složeno. 

- Naprotiv, ovo pitanje bilo je toliko neprikladno i nevažno, toliko politikantsko da za odgovor nije trebalo ni dvije, a kamoli četiri minute - rekao je Stazić. 

Ingrid Antičević Marinović podsjetila je da se slična praksa omogućavala HDZ-ovim premijerima, a požalila se i da joj je zadarski gradonačelnik nedavno na pitanje gdje je novac od prodanih stanova odgovorio da 'ima zvjerske oči'.

Jurjević: U vrijeme Sanadera ni vi niste bili korektni

Marin Jurjević rekao je da je i sam u prijašnjim sazivima bio izložen 'nekoretnim, vandalskim i primitivnim izljevima političke strasti'. Podsjetio je na situaciju kada mu je bivši premijer Ivo Sanader na pitanja o pet milijuna dolara izvučenih iz Brodosplita odgovarao da mu je stric bio diktator i gospodar života i smrti u poslijeratnom Splitu, na što su HDZ-ovi zastupnici pljeskali.

- Tada se nisu mjerile minute. Nisam zlopamtilo i čak mi je i žao što ste mehanizam za pljeskanje okrenuli protiv tog istog čovjeka, svak se trudio tko će ga prvi kamenom u čelo. Niste se korektno ponašali, a sada svatko ima sitnozore i mikroskope da bi našao ono što je golom oku nevidljivo - rekao je Jurjević.

Šeks: Dao sam vam da roštiljate Sanadera

HDZ-ov Vladimir Šeks složio se da je 'u prošlosti bilo neprincipijelnih ponašanja'.

- Sanader je vama odgovarao neprimjereno, a ja sam se zato našao u situaciji u kojoj se našao sadašnji predsjednik. U jednom trenutku sam popustio i nisam ga prekorio i oduzeo mu riječ, ali sam u sljedećem nastupu dopustio da mu uzvratite punom mjerom, da ga roštiljate koliko hoćete - rekao je Šeks.

Odbor nije raspravljao o pritužbi Branka Bačića, koji smatra kako premijer Milanović nije imao pravo odgovarati u ime potpredsjednika Vlade Branka Grčića, umjesto kojeg je na sjednici bio njegov zamjenik.

Bačić je na plenarnoj sjednici propustio najaviti da će tražiti očitovanje Odbora.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje