Obavijesti

News

Komentari 0

STEM interaktiv: Riječki će gimnazijalci učiti o robotici

STEM interaktiv: Riječki će gimnazijalci učiti o robotici
1

Prva riječka hrvatska gimnazija kao jedna od šest hrvatskih škola uvodi izborni modul robotike. Ova je gimnazija već lani uvela pet kurikula za fakultativnu nastavu informatike, fizike, biologije, kemije i matematike

VIDEO

Prva riječka hrvatska gimnazija jedna je od šest hrvatskih srednjoškolskih ustanova koje su odabrane za projekt Croatian Makers - STEM revolucija.

U sklopu projekta već ovaj tjedan će školi biti donirana oprema koja će omogućiti pokretanje novog izbornog modula za gimnazijalce, a riječ je o robotici.

- Ulazak u projekt Croatian Makers nastavak je angažmana riječke gimnazije oko promocije STEM kurikula u gimnaziji. Učenici tako imaju priliku slušati kurikule poput opće meteorologije, kemije prehrane, financijske matematike i forenzike zahvaljujući projektu STEM INTERAKTIV PRHG - Razvoj novih kurikula i digitalnih sadržaja koji su sufinancirali Europski socijalni fond i Primorsko-goranska županija. - Ukupna vrijednost projekta od 800.000 kuna omogućila je provedbu značajnih promjene nastavnog plana i programa prirodne, odnosno STEM grupe predmeta - objašnjava ravnateljica Prve riječke hrvatske gimnazije Jane Schlaunich.

Ova je gimnazija već lani uvela pet kurikula za fakultativnu nastavu informatike, fizike, biologije, kemije i matematike, razvijenih u okviru projekta STEM Interaktiv. Tako nastava u tim programima uključuje aktivno korištenje ICT tehnologije i digitalne sadržaje.
Croatian Makers je projekt udruge Institut za razvoj i inovativnost mladih - IRIM, a škole koje su odabrane za sudjelovanje u projektu dobit će BBC micro, tj. bit tehnologiju koju su razvili BBC, Microsoft i drugi partneri s ciljem masovne uključenosti u školama, ne samo u STEM području nego i u dizajnu, umjetnosti i ostalim predmetima.

Radi se o tehnologiji izrazito malih ulaznih barijera za koju je već razvijen bogat edukacijski sadržaj, a ovim projektom se IRIM želi masovno uvesti u hrvatske škole.

Za škole koje sudjeluju u projektu u rujnu će biti organizirano natjecanje, a pobjednička ekipa dobit će priliku u studenom otići na središnje natjecanje u Šangaj.

U ovome projektu trenutačno sudjeluje više od 360 škola i ustanova s više od 8000 učenika iz cijele Hrvatske te je donirano 1800 robota.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina