Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Stier i Milošević idu zajedno u utrku za novog šefa HDZ-a?

None Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

U krugu Plenkovićevih oponenata poručuju da je Kovačeva izjava dobra i pogođena, ali poslana u sasvim krivom trenutku, kada je Vladi bila potrebna podrška

Iako je premijer i šef HDZ-a svoju praktički novu Vladu sastavio s većinom od 82 zastupnika, to ne znači da je njegova unutarstranačka oporba objesila kopačke o klin, piše Večernji list.

Štoviše, na relaciji Davor Ivo StierDomagoj Ivan Milošević vode se intenzivni razgovori u smjeru timskog nastupa na izborima za predsjednika HDZ-a, a razgovara se, doznaje dnevnik, i s Mirom Kovačem.

Razgovori između Stiera, glavnog Plenkovićeva izazivača, i Miloševića odmakli su dalje nego oni s Kovačem, no Plenkovićeva oporba u HDZ-u svjesna je potrebe ujedinjavanja kako se glasovi u izbornom procesu ne bi rasipali.

I dok je Stierova politika za novi HDZ politika ujedinjavanja, Miro Kovač izazvao je velike reakcije izjavom da je potrebna rekonstrukcija HDZ-a za pobjedu na parlamentarnim izborima jer ju je plasirao u petak na dan izglasavanja sedmero novih ministara Plenkovićeve Vlade. Odmah mu je uzvratio i sam Plenković rekavši da je HDZ-u potrebna konsolidacija, a "vidjet ćemo tko će biti glavni u toj igri", podsjeća Večernji.

Žešći je bio glavni tajnik Jandroković koji je poručio da se to tako ne radi i da se Kovač kritikom na dan kada se HDZ-ova Vlada nosi s oporbom zbog imenovanja novih ministara diskvalificirao za funkciju predsjednika HDZ-a. Jandroković mu je prigovorio da je osobne interese stavio ispred stranačkih.

U krugu Plenkovićevih oponenata poručuju da je Kovačeva izjava dobra i pogođena, ali poslana u sasvim krivom trenutku, kada je Vladi bila potrebna podrška, piše Večernji list.

Komentari (43)
  • To je HDZ. Pogledajmo - SDP od svog postanka, dakle od KPJ, nije imao goreg sekretara, nesposobnog, antipatičnog, iritantnog kao što je ovaj kupusar bernardić i ne mogu mu ništa jer su mu oponenti još gori.

    21. 7. 2019,   12:30
  • Nedvojbeno interesantna tema i sam bih nešto napisao, ali sam malo nesiguran, kome da se obratim, ovcama ili čobanima? Hm, čitam komentare i moram se pitati……..ima li razlike? Sada iz uvjerenja mogu reći…NEMA, a trebala bi postojati. Za očekivati je da čoban hoda uspravno, ali među ovim parizerima ne vidim niti jednog koji bi se uspravio. Čini mi se da ima više sličnosti nego razlike pa da nabrojim samo neke….IQ je sličan, šišanje je normalno i bez prigovora, glas i jezik su im isti….blejanje se udomaćilo, snagu i sigurnost osjećaju jedino u čoporu. Ipak ima jedna kvalitetna razlika, ovce će se nahraniti zdravom travom, a čobani će na dar dobiti parizer.

    21. 7. 2019,   19:25
  • Stier je pre-pošten, stoga nema što tražiti u politici. Zvuči apsurdno, ali na žalost istina je.

    21. 7. 2019,   10:33