Obavijesti

News

Komentari 110

Stier: HDZ treba promjene, ja ću ujediniti stranku i birače...

Stier: HDZ treba promjene, ja ću ujediniti stranku i birače...
10

Trebaju nam promjene. Dogodilo se to da se naše biračko tijelo podijelilo. Potrebno je ujediniti stranku i biračko tijelo. Ja ću to i napraviti, rekao je u petak Davor Ivo Stier i najavio obračun u HDZ-u

VIDEO

Saborski zastupnik HDZ-a Davor Ivo Stier izjavio je u petak da je HDZ doživio neuspjeh na izborima za Europski parlament jer se udaljio od desnog biračkog tijela, te je poručio kako je spreman raditi na ujedinjavanju HDZ-a i njegovih birača i kao predsjednik stranke.

Zagreb: Zastupnik Davor Ivo Stier održao je u Saboru konferenciju za medije

Ocijenivši kako su rezultati izbora za Europski parlament za HDZ neuspjeh jer je postavljen cilj od pet mandata, a osvojena su četiri, Stier je novinarima u Hrvatskom saboru rekao kako je time stranci poslana poruka da se udaljila od desnih birača, te da borba protiv korupcije i klijentelizma mora biti u središtu njezina političkog djelovanja.

Najavili su kazne: HDZ sumnja da su članovi opstruirali izbore
Najavili su kazne: HDZ sumnja da su članovi opstruirali izbore

- Mi ne možemo ići na parlamentarne izbore s potporom od 22 ili 23 posto. Birači su nam poslali poruku da je borba protiv korupcije i klijentelizma izuzetno važna i da mora biti u središtu našeg političkog djelovanja. Također, poslali su nam poruku da HDZ za uvjerljivu pobjedu mora imati i glasove desnih birača, istaknuo je Stier.

Puno je tradicionalnih birača HDZ-a izašlo na izbore, ali nije zaokružilo HDZ. Sada treba ujediniti stranku i njezino biračko tijelo, ustvrdio je Stier i poručio kako će na tome raditi.

Iz poraza u blagostanje: Kako je Plenki obnovio svoju pozlatu
Iz poraza u blagostanje: Kako je Plenki obnovio svoju pozlatu

Na pitanje treba li Andrej Plenković napustiti mjesto predsjednika HDZ-a Stier je odgovorio kako je 'govorio kad je to trebalo i ukazivao na ono što je u tom trenutku trebalo'.

- Prezirem praksu onih koji kad je vođa moćan frenetično plješću, a kad se posklizne idu vaditi noževe. To nisam ja, to nije moja uloga. Moja je uloga bila reći ono što je u danom trenutku trebalo, poduzeti poteze koje sam poduzeo, jer sam mislio da su tada bili potrebni, uvijek s namjerom da HDZ bude jak i da može okupljati. Moja je sada misija raditi na tome da ujedinimo stranku i naše biračko tijelo, koje se doista podijelilo. Ja ću na tome raditi i ja ću u tome uspjeti - poručio je Stier. 

Na pitanje šalje li time poruku da je spreman preuzeti HDZ, istaknuo je kako je na izvještajnom Saboru iskazao spremnost raditi na ujedinjavanju stranke i birača.

- Zašto ne i kao predsjednik stranke. Ali, što se toga tiče, kad dođe vrijeme unutarstranačkih izbora dobit ćete moj vrlo precizan odgovor - kazao je.

Ustvrdio je kako nije bojkotirao izbore za Europski parlament, već je bio potpora HDZ-ovoj listi i kandidatima, te da se nije nudio da bude prvi na HDZ-ovoj listi jer to nije bilo u fokusu njegova interesa. 

- Moje je djelovanje uvijek išlo k tome da imamo jak HDZ, jer vjerujem da je Hrvatskoj to potrebno. HDZ mora moći okupljati ljude koji su možda malo liberalniji, a i one koji su konzervativniji. A u središtu mora biti demokršćanska politika, koja može okupljati te dvije skupine, rekao je Stier.

.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 110
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.