Obavijesti

News

Komentari 36

Stigla su čak 133 amandmana: Traže novac i za gladnu djecu

Stigla su čak 133 amandmana: Traže novac i za gladnu djecu
3

Nedopustivo je da u današnje vrijeme postoje siromašna djeca koja nemaju niti jedan topli obrok dnevno, stoji u amandmanu HDSSB-ovih zastupnika

VIDEO

Na prijedlog proračuna stigla su ukupno 133 amandmana, o kojem će zastupnici glasati u utorak.

Socijalna prava i zaštita djece ugrađena su u Ustav i nedopustivo je da u današnje vrijeme postoje siromašna djeca koja nemaju niti jedan topli obrok dnevno, stoji u amandmanu HDSSB-ovih zastupnika. 

Amandmanom na prijedlog proračuna za 2015. godinu traže da se za subvencioniranje siromašne školske djece osigura milijun i pol kuna. 

Predlažu da se novac osigura smanjenjem troškova za administraciju i upravljanje u Ministarstvu unutarnjih poslova. HDSSB je na proračun podnio ukupno 18 amandmana koji su teški gotovo 600 milijuna kuna, a osim za gladne osnovnoškolce, ostatak sredstava traže za programe u Slavoniji. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Manjinski zastupnici traže 15 milijuna kuna za sanaciju šteta od poplava, te novac za poticanje obrazovanja nacionalnih manjina

SDP je uputio devet amandmana za koji se traže veća sredstva za nacionalne manjine, a mislili su i na povjerenicu za informiranje te pravobraniteljicu za osobe s invaliditetom. Igor Dragovan (SDP) izjavio je da su amandmani usuglašeni s Vladom. 

S obzirom na to da je rebalans proračuna u Saboru prošao tankom većinom postavilo se pitanje je li se na ovaj način trgovalo s manjincima kako bi prilikom glasovanja imali njihove ruke.

- Kukuriku koalicija ima dovoljno ruku i parlamentarna je većina. Nismo nikada s nikim trgovali. To je optužba koju pokušava HDZ plasirati, a zna se kako se zadnjih godina HDZ odnosio kada je riječ o funkcioniranju Vlade koju su vodili Ivo Sanader i Jadranka Kosor. Tu ne postoji nikakva trgovina. To je opredjeljenje u odnosima prema pravima nacionalnih manjina od SDP-a i koalicijskih partnera, kao i prema svima onima za koje smatramo da su trebali dobiti dodatna sredstva - poručio je Dragovan.

Mile Horvat (SDSS) kazao je da manjinski zastupnici svojim amandmanima nisu uvjetovali potporu proračunu, ali ne vidi razlog zašto da se oni ne prihvate. Na pitanje znači li to da će glasati za proračun, Horvat samo kratko poručuje: "vidjet ćemo kako ćemo glasati".

Klub HDZ-a na prijedlog proračuna nije podnio niti jedan amandman, a Ivan Šuker kazao je da je razlog tome jer je proračun nepopravljiv.

- Na ovako politički loš uradak nema potrebe podnositi amandmane. Ne želimo sudjelovati u igrokazima jer smo preozbiljna stranka - izjavio je Šuker.

Amandmane su zato podnijeli pojedini zastupnici HDZ-a, a Šuker pojašnjava da su time samo željeli ukazati na pojedine greške. 

Josip Đakić traži više novca za branitelje, dok njegov kolega Željko Reiner kroz 77 amandmana više sredstava za obrazovanje. Amandmane su od HDZ-ovaca podnijeli Sunčana Glavak i Ante Babić, a stigli su i amandmani Reformista, nezavisne zastupnice Jadranke Kosor te Mladena Novaka (Laburisti).

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21