Obavijesti

News

Komentari 53

Bandićev projekt 'Manhattan' izgradit će tvrtka iz Emirata?

Bandićev projekt 'Manhattan' izgradit će tvrtka iz Emirata?
1

U Gradu preferiraju ponudu arapskih izvođača jer 'projekti iz njihovog portfelja su projekti koji tretiraju cjelovite urbane zone'. Inače, arapski investitori vlasnici su projekta 'Beograd na vodi', ali i Burj Khalife

VIDEO

Za natječaj za Bandićev najavljivani projekt 'Grad u Gradu', kojeg je nazvao i novim Manhattanom pristigle su tri ponude, a dvije od njih su valjane. To su ponude tvrtke Bouygues Batiment International iz Francuske i tvrtke  Eagle Hills iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. 

Kako dalje navode u priopćenju Grada Zagreba, preferiraju ponudu arapskih izvođača jer 'projekti iz njihovog portfelja su projekti koji tretiraju cjelovite urbane zone'. Inače, arapski investitori vlasnici su projekta 'Beograd na vodi', ali i Burj Khalife i Dubai Malla.

- Kvalifikacije i dokazano iskustvo oba ponuditelja su impresivni i postavili su tešku zadaću pred Povjerenstvo. S obzirom na različite vrste projekata koji su reference ponuditeljima, a vodeći se činjenicom da Grad Zagreb traži partnera za urbanu i gospodarsku transformaciju prostora, koja će taj dio grada učiniti privlačnim građanima, turistima i poslovnim subjektima te mu dati značaj koji povijesno zaslužuje, dostavljene reference tvrtke EAGLE HILLS okarakterizirane su optimalnijima za buduću suradnju jer projekti iz portfelja EAGLE HILLS-a su projekti koji tretiraju cjelovite urbane zone.

Tvrtka EAGLE HILLS je u dostavljenim referencama dokazala da ima izvanredno iskustvo u razvoju projekata sličnog opsega i zahtjevnosti zadatka, posebice usko vezanih na temu urbane regeneracije u gradovima koje obilježava brzi rast.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Sljedeći korak bio bi dogovor oko teksta i potpisa Memoranduma o razumijevanju kao oblika izražavanja namjere pregovaranja i sporazumijevanja u postupku koji bi prethodio sklapanju međunarodnih trgovačkih ugovora - piše u priopćenju Ureda gradonačelnika.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1