Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Stigli na vježbu: Vojska Kosova i Albanije se iskrcala u Zadru

None Foto: Dino Stanin/PIXSELL 7

U vojnoj vježbi 'Immediate Response 19' ukupno sudjeluje 1600 pripadnika iz 15 zemalja, a iz Albanije i Kosova došlo je oko stotinjak vojnika sa 23 sigurnosna vozila. Vježba traje do 6. lipnja

U sklopu međunarodne vojne vježbe "Immediate Response 19", koja se od 10. svibnja do 6. lipnja održava na više lokacija u Hrvatskoj, Sloveniji i Mađarskoj, u zadarskoj luci Galženica u ponedjeljak poslijepodne s dva desantna broda minopolagača Hrvatske ratne mornarice (HRM) "Krka" i "Cetina" iskrcalo se stotinu pripadnika oružanih snaga Republike Albanije i Kosovskih snaga sigurnosti sa 23 vozila.

U toj vojnoj vježbi ukupno sudjeluje 1600 pripadnika oružanih snaga iz 15 zemalja.

Immediate Response 19 VOJNA VJEŽBA U SLUNJU Snimke s poligona: Američki vojni helikopteri izvršili desant

Davor Alujević, zapovjednik broda DBM-82 "Krka", rekao je kako je to prvi puta da se brodovima HRM prevoze snage s mjestom ukrcaja u luci druge savezničke države, odnosno iz albanske luke Drač.

"Dosad smo sudjelovali uglavnom u prijevozu vlastitih snaga. Ovo je prvi puta da prevozimo međunarodne snage iz međunarodne luke na vježbu Immediate Response 19. Put je prošao u redu, s planiranim aktivnostima, bez ikakvih problema", rekao je zapovjednik Alujević.

IMMEDIATE RESPONSE 19 VIDEO: VOJNA VJEŽBA Black Hawk u Udbini: Napravili zračni desant sa 17 helikoptera

Nakon iskrcavanja u Gaženici, snage će cestovnim putem biti transportirane na vojni poligon "Eugen Kvaternik" kod Slunja.

Tema: Hrvatska

Komentari (92)
  • HOSovo :)

    20. 5. 2019,   21:19
  • Auuuuuuuuuuu, koja sila na vidiku ..hahahahahahaha. 😂😭

    20. 5. 2019,   23:30
  • E na što smo mi spali.

    21. 5. 2019,   08:00