Obavijesti

News

Komentari 273

Stigli s puškama na hrvatsku granicu: 'Pratimo migrante...'

Stigli s puškama na hrvatsku granicu: 'Pratimo migrante...'
16

Andrej Šiško odveo je 45 pripadnika Straže i odveo ih na trodnevno kampiranje i uvježbavanje na privatnom zemljištu na Kozju kod Podčetrtka. Tvrdi da je događaj prijavio policiji...

VIDEO

Andrej Šiško, vođa kontroverzne Štajerske straže, naoružan zračnim puškama patrolira uz slovensko-hrvatsku granicu. Reuters je objavio fotografije njihove akcije. Oni smatraju da slovenske vlasti ne rade dovoljno u zaštiti Slovenije od nelegalnih ulazaka migranata u zemlju.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:20

Na fotografijama se vidi kako su se pripadnici straže naoružali replikama kalašnjikova.

Njihov vođa Andrej Šiško izjavio je prije dva mjeseca u reportaži da oni nisu nikakva paravojna postrojba, kako ih se smatra u Sloveniji.

Video: Jorasov frend s oružjem u rukama urla i zove na izbore
Video: Jorasov frend s oružjem u rukama urla i zove na izbore

Regrutirao je 45 pripadnika Straže i odveo ih na trodnevno kampiranje i uvježbavanje na privatnom zemljištu na Kozju kod Podčetrtka. Događaj je prijavio policiji od koje je, kako tvrdi, dobio dozvolu. Operaciju je nazvao 'Južni žep'.

Šiško je lani digao Sloveniju na noge objavivši na društvenim  mrežama snimku mimohoda više desetaka muškaraca, lica skrivenih iza crnih kapuljača, od kojih su neki imali puške ili sjekire u rukama, navodno tijekom "vježbi" na mariborskom Pohorju.

- Predsjednik izražava veliku zabrinutost zbog postojanja spomenute naoružane skupine koja  bi po tvrdnjama njenog vođe Andreja Šiška osiguravala mir i red u državi i nadzirala granicu. To je potpuno neprihvatljivo - priopćili su tada iz ureda slovenskog predsjednika.

Reagirao je tada i tehnički premijer Miro Cerar izjavivši da je spomenuti događaj "apsolutno nedopustiv", te da skupina iz Maribora tako "bespotrebno potiče strahove i širi mržnju". Slovenija je sigurna država, a policija i vojska vrlo dobro obavljaju svoj posao, te očekujem da će mjerodavna tijela odmah poduzeti mjere protiv odgovornih, kazao je Cerar.

Vođa te skupine iz Maribora Andrej Šiško, nekadašnji vođa navijača tamošnjeg nogometnog kluba, kontroverzna je figura "krajnje desnice" koji je medijski eksponiran već niz godina, a pojavljivao se i na televizijskim ekranima kao jedan od kandidata za predsjednika države.

U vrijeme hrvatsko-slovenskih polemika oko graničnih pitanja javno je na skupovima podržavao "borca za južnu granicu" Joška Jorasa, a od organizacije referenduma protiv ulaska Hrvatske u NATO u vrijeme kad je predsjednik vlade bio Pahor, odustao je tek nakon što je s njime na razgovor pristao sam premijer koji se s njime tada susreo u Mariboru.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 273
VIDEO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk