Obavijesti

News

Komentari 30

Stiže promjena: Temperatura u padu, očekuje se i obilna kiša...

Stiže promjena: Temperatura u padu, očekuje se i obilna kiša...
2

Svakoga dana treba računati na pojavu mjestimičnih pljuskova, osobito potkraj petka i tijekom subote, kada će biti i najnestabilnije.Nije isključena pojava lokalnih nevremena, a ponegdje može pasti i veća količina kiše

VIDEO

Pretežno sunčano i iznadprosječno toplo, ali i dalje nestabilno, uz uglavnom poslijepodnevne pljuskove i grmljavine, ponegdje i olujna nevremena - jedan je od sažetijih opisa vremena - i prošlih i budućih dana, piše HRT

U istočnoj će Hrvatskoj u četvrtak biti većinom sunčano, ujutro uz mjestimičnu maglu, a poslijepodne uz povećanu vjerojatnost za jači razvoj oblaka i poneki pljusak s grmljavinom. Temperatura će zraka od jutarnjih 14 do 18 °C, danju porasti do vrijednosti između 28 i 31 °C. 

U središnjoj Hrvatskoj podjednako iznadprosječno toplom te prevladavajuće sunčano, ali u poslijepodnevnim i večernjim satima uz lokalne pljuskove i grmljavinu. Puhat će mjestimice u Podravini i Međimurju umjeren jugoistočni vjetar. 

U gorju i na sjevernom Jadranu će biti jugozapadnjaka, a na obali ujutro ponegdje i bure. Bit će uglavnom sunčan, ali od sredine dana mjestimice uz jači razvoj oblaka treba računati na pljuskove i grmljavinu, posebice u unutrašnjosti Istre te u dijelu gorske Hrvatske. 

Prolazna kiša uz grmljavinu vjerojatna je poslijepodne i ponegdje u unutrašnjosti Dalmacije. Na obali uglavnom sunčano, ujutro uz mjestimice slabu do umjerenu buru, a danju jugozapadnjak i zapadnjak. Najviša temperatura između 27 i 31 °C.

Na jugu Hrvatske prevladavat će sunčano, samo ponegdje uz mogućnost za lokalno jači razvoj oblaka i pokoji pljusak ili neverin. More mirno i malo valovito, uz slab do umjeren jugozapadni i zapadni, na otvorenome i sjeverozapadni vjetar, a ujutro uz obalu mjestimice uz buru.

Od petka - i dalje nestabilno

Sparno i vrlo toplo na kopnu će biti i idućih dana, u petak nerijetko i vruće. Neće biti posve stabilno pa svakoga dana treba računati na pojavu mjestimičnih pljuskova, osobito potkraj petka i tijekom subote, kada će biti i najnestabilnije. Pritom nije isključena pojava lokalnih nevremena, a ponegdje može pasti i veća količina kiše.

Na Jadranu također prema kraju petka te u subotu česta kiša praćena grmljavinom, a mjestimice će biti i nevera, uz obilniju oborinu.

Temperatura zraka snizit će se malo u subotu, kao i na kopnu.

Od nedjelje ponovno uglavnom suho, sunčanije i toplije. Mjestimične kiše ili pljuskova još može biti uglavnom na istoku zemlje te u unutrašnjosti Dalmacije.

Početkom novoga tjedna povećava se vjerojatnost za kraće stabilnije razdoblje.

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca