Obavijesti

Promo sadržaj

Stiže sveti Nikola, stižu zanimljivi pokloni u čizmicu

Stiže sveti Nikola, stižu zanimljivi pokloni u čizmicu
6

Znate li zašto sveti Nikola darove (dobroj) djeci donosi u čizmicu? Vrlo je bitno da pokloni mogu stati u čizmicu, a mi smo pronašli pet zanimljivih poklona

Sveti Nikola je stvarni čovjek, živio je u Maloj Aziji (na poluotoku u Turskoj) te je ubrzo nakon rođenja ostao bez roditelja. Kad je odrastao, postao je svećenik, a zatim i biskup koji je činio razna čudesa te pomagao potrebitima. Poznat je po čudesnom ozdravljenju djeteta kojem je u grlu zapela riblja kost te je tako postao zaštitnik djece. Ipak, svima nama je poznat po darivanju dobre djece u noći s 5. na 6. prosinca. Kakve pak veze u cijeloj priči imaju čizmice?

Vraćamo se u treće stoljeće, u vrijeme dok je Nikola živio i činio dobra djela. U njegovom susjedstvu živio je bogat čovjek s tri kćeri, ali sudbina ga nije mazila i sve je jednog dana izgubio. Kćerke su odrasle i došlo je vrijeme za njihovu udaju, ali njihov otac nije imao novac za miraz za udaju. Odlučio je trgovati njihovom mladošću i ljepotom. Nikola je saznao za tu nesavjesnu odluku oca te je vrećicu napunio zlatnicima kako bi spasio kćerke, popeo se na krov da ga otac ne bi vidio i zatim je zlatnike ubacio kroz dimnjak. U dnu dimnjaka sušile su se čarape, a zlatnici su upali u čarape te se tako rodila legenda o stavljanju poklona u čarape i čizmice.

Ove bi godine sveti Nikola u čizmice mogao ubaciti pet zanimljivih i cijenom povoljnih darova koji će obradovati najmlađe:

1) Dječji tablet meanIT K7 Kids sa silikonskim rubom kućišta namijenjen je za dječje ruke, uz živopisan dizajn. Dijagonala ekrana je 7 inča, pokreće ga četverojezgreni procesor, a poput modernih uređaja ima prednju i stražnju kameru. Baterija je kapaciteta 2500 mAh dok se interna memorija može proširivati memorijskim karticama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

2) Pametna narukvica ima senzor otkucaja srca pa svojem djetetu odmah možete izmjeriti koliko je uzbuđeno zbog poklona koji će dobiti od svetog Nikole. meanIT Smartwatch M6 u crnoj i plavoj boji silikonske narukvice broji potrošene kalorije, prijeđene korake, prati kako spavamo u snu, a podržana je vodootpornost do jednog metra dubine.

3) Ukoliko vaše dijete još nema pametni telefon, sad je pravi trenutak za kupnju, ali bez velikog opterećenja kućnog budžeta. Birajte između zlatnog i crnog metalnog kućišta pametnog telefona meanIT Smartphone X6 s ekranom od 5,99 inča uz vrlo mali rub. Ekran se otključava prepoznavanjem lica, a stražnja dvostruka Sony kamera podržava tehnologiju brzog autofokusa. X6 se može otključati i otiskom prsta, a baterija od 3200 mAh omogućit će odličnu autonomiju. Bonus: u pakiranju dolaze gratis silkonska zaštita, kaljeno staklo i visokokvalitetne slušalice.

4) Veliki ekran od 10,1 inča karakterizira tablet C10 koji također dolazi iz meanIT-a. Baterija je kapaciteta od 5000 mAh, a puni se putem dugačkog kabela od čak dva metra. U meanIT Tablet C10 se mogu smjestiti i SIM kartice (dual SIM), a multimedija se sastoji od prednje i stražnje kamere.

5) Tko danas ne želi romobil? Sigurni smo da svako dijete sanja o električnom romobilu, a mi smo pronašli jedan vrlo brz s povoljnom cijenom. Električni romobil meanIT e80 uz motor snage 250 W potegne 25 km/h, a s jednim punjenjem certificirane baterije prevalit će do 15 kilometara. Ima prednje i stražnje svjetlo, čak i stop svjetlo pri kočenju s velikim kotačima promjera 20 centimetara.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike
PROMO

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike

Obiteljska oaza u Amadria Park Hotelu Andrija i Dalmatinskom selu

Regionalni uspjeh: nova emisija chefa Davida Skoke na 24Kitchen kanalu
PROMO

Regionalni uspjeh: nova emisija chefa Davida Skoke na 24Kitchen kanalu

Motor, loza, kuhača
Biovitalis® – Uspješna hrvatska obiteljska priča u branši kozmetike i dodataka prehrani
PROMO

Biovitalis® – Uspješna hrvatska obiteljska priča u branši kozmetike i dodataka prehrani

Tvrtka BIOVITALIS d.o.o. osnovana je 1996. godine i od tada njezin tim stručnjaka razvija i proizvodi prirodnu kozmetiku i dodatke prehrani koji doprinose zdravlju. Tvrtkom upravljaju supružnici Ivana Zagorec Kolednjak, magistra farmacije, i Stjepan Kolednjak, magistar ekonomije.