Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Stiže velika promjena vremena, objavili su prognozu za jesen...

None Foto: Borna Filic/PIXSELL

Prognostičari Accuweathera kažu da nas očekuje olujna jesen. Rujan bi trebao biti topliji od prosjeka. U listopadu i studenome slijedi širenje oborinske zone i na zapadni Balkan

Accuweather je objavio sezonsku prognozu za jesen prema kojoj naše krajeve očekuju turbulentni meteorološki događaji, naročito od listopada, prenosi Istramet. Prema pisanju Accuweathera, nakon ekstremne ljetne topline na zapadu i sjeveru Europe, slično će se  nastaviti i početkom jeseni. Nastavak sušnog i toplog vremena pogodovat će novim požarima u Skandinaviji, dok se u našem dijelu Sredozemlja kako jesen bude odmicala predviđaju sve češće oborine, prenosi Istramet. Prema riječima meteorologa Alana Repperta, prosječna temperatura u jeseni bit će 1-3 °C iznad prosjeka u Velikoj Britaniji, što je samo nastavak trenda iz prijašnjih mjeseci.

POGLEDAJTE VIDEO:

Slična ili čak i veća odstupanja predviđaju se u cijeloj Francuskoj, Belgiji, Nizozemskoj i Njemačkoj, a pad temperature na prosječne vrijednosti na tom području valja očekivati tek u studenome. Nakon ljetne sezone koja je u dijelovima Sredozemlja već bila poprilično olujna slično će biti i u rujnu.

U listopadu i studenome slijedi širenje oborinske zone i na zapadni Balkan, a posebno izdvajaju mogućnost obilnih oborina oko Dinarida i na Jadranu. Češće oluje doprinijet će i nižim temperaturama zraka.

Komentari (67)
  • dugoročno vidim da ne možete pogodit prognozu nit do ponedeljka a o jeseni da ne pričam

    18. 8. 2018,   22:55
  • rujan je mjesec za sunčanje, plivanje i druženje. Kad ova ludnica prođe, ostaje rujan za uživanje:))

    18. 8. 2018,   23:23
  • ja vjerujem samo Vakuli ako veli vruce odmah po zimsku jaknu

    18. 8. 2018,   23:16