Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Stižu BBC, Reuters i Bild! U Zagrebu vodeći videoeksperti

None Foto: Danijel Berkovic/PIXSELL

Zagreb početkom listopada postaje medijski centar Europe. 24sata u suradnji s WAN-ifrom organizira najveću europsku videokonferenciju, Video Action Days, koja će okupiti stručnjake iz najvećih medijskih kuća...

Najveća europska videokonferencija stiže u Zagreb! U suradnji sa Svjetskom udrugom novinskih izdavača (WAN-ifra) 24sata u Zagrebu organiziraju Video Action Days. Kako pretvoriti videoinvesticije u uspješnu poslovnu strategiju, otkrit će vam govornici 2. i 3. listopada u Kaptol Boutique Cinema & Baru.

O tome kako su uspješno napravili videorevoluciju pričat će novinari najvećih svjetskih medija. U Zagreb stižu urednici i novinari BBC-ja, Bilda, El Paisa itd., a naravno, tu su i jake snage Styrije i 24sata kao regionalnog lidera u proizvodnji i implementaciji videosadržaja. U proteklih godinu dana 24sata dominiraju područjem proizvodnje videosadržaja, a za svoj trud nagrađeni su brojnim nagradama. Uspjeh 24sata prepoznao je i Google, koji je projekt Styria medijskih servisa i 24sata odlučio financirati s 500.000 eura.

Konferenciju će dobrodošlicom otvoriti Ralf Ressmann, direktor Svjetske udruge novinskih izdavača za Europu i Afriku, dok će vas u svijet trendova u videoproizvodnji uvesti direktor Styrije za Hrvatsku Boris Trupčević.

Prvi dan konferencije rezerviran je i za predavanje "Naši prioriteti u proizvodnji videosadržaja", koje će zajedno održati Matej Lončarić, šef videoodjela u 24sata, čiji je projekt JoomBoos i njihova YouTube serija "Isti san" nagrađen globalnom INMA nagradom u New Yorku, potom Helje Solberg iz norveškog VGTV-a te Sarah Austin iz BBC-ja, šefica World Servicea, koja je zadužena za videostrategiju za više od 40 govornih područja.

Drugi dan konferencije otvorit će Carlos De Vega, koji će održati predavanje o organizaciji videoresursa u El Paisu, a slijedi ga Bella Levy iz švedskog Expressena, partnera CNN-a. Ona će održati predavanje na temu "Kako je jedan od najstarijih švedskih tabloida postao dom za breaking news".

Na pozornici će joj se priključiti i Mark Jungnickel iz njemačkog Bilda, koji će održati predavanje o tome kako se u digitalnom svijetu nositi s konkurencijom klasičnih TV prijenosa.

Igor Šanjević, šef videoprodukcije u Adria Media Grupi, idući je predavač, koji će vam otkriti kako odabrati prave platforme za live prijenose ključnih događaja. 

U Zagreb stiže i Antonis Kalogeropoulos iz Reutersova instituta za novinarstvo na prestižnom Sveučilištu Oxford. U kojim prilikama publika bira videovijesti u odnosu na one tekstualne te kako vrste videosadržaja po trajanju prolaze na kojoj platformi samo su neka od pitanja na koja će Kalogeropoulos odgovoriti. 

- Osim same produkcije, jako je važna konzumacija videa od strane publike, njihove navike praćenja vijesti i što oni biraju - naglašava Antonis.

Konferenciju će zaključiti Lotta Folcker iz švedskog Aftonbladeta, koja će održati predavnje o monetizaciji videosadržaja.
 

Ulaznice za konferenciju možete kupiti na web-stranici događaja.