Obavijesti

News

Stižu BBC, Reuters i Bild! U Zagrebu vodeći videoeksperti

Stižu BBC, Reuters i Bild! U Zagrebu vodeći videoeksperti
1

Zagreb početkom listopada postaje medijski centar Europe. 24sata u suradnji s WAN-ifrom organizira najveću europsku videokonferenciju, Video Action Days, koja će okupiti stručnjake iz najvećih medijskih kuća...

VIDEO

Najveća europska videokonferencija stiže u Zagreb! U suradnji sa Svjetskom udrugom novinskih izdavača (WAN-ifra) 24sata u Zagrebu organiziraju Video Action Days. Kako pretvoriti videoinvesticije u uspješnu poslovnu strategiju, otkrit će vam govornici 2. i 3. listopada u Kaptol Boutique Cinema & Baru.

O tome kako su uspješno napravili videorevoluciju pričat će novinari najvećih svjetskih medija. U Zagreb stižu urednici i novinari BBC-ja, Bilda, El Paisa itd., a naravno, tu su i jake snage Styrije i 24sata kao regionalnog lidera u proizvodnji i implementaciji videosadržaja. U proteklih godinu dana 24sata dominiraju područjem proizvodnje videosadržaja, a za svoj trud nagrađeni su brojnim nagradama. Uspjeh 24sata prepoznao je i Google, koji je projekt Styria medijskih servisa i 24sata odlučio financirati s 500.000 eura.

Konferenciju će dobrodošlicom otvoriti Ralf Ressmann, direktor Svjetske udruge novinskih izdavača za Europu i Afriku, dok će vas u svijet trendova u videoproizvodnji uvesti direktor Styrije za Hrvatsku Boris Trupčević.

Prvi dan konferencije rezerviran je i za predavanje "Naši prioriteti u proizvodnji videosadržaja", koje će zajedno održati Matej Lončarić, šef videoodjela u 24sata, čiji je projekt JoomBoos i njihova YouTube serija "Isti san" nagrađen globalnom INMA nagradom u New Yorku, potom Helje Solberg iz norveškog VGTV-a te Sarah Austin iz BBC-ja, šefica World Servicea, koja je zadužena za videostrategiju za više od 40 govornih područja.

Drugi dan konferencije otvorit će Carlos De Vega, koji će održati predavanje o organizaciji videoresursa u El Paisu, a slijedi ga Bella Levy iz švedskog Expressena, partnera CNN-a. Ona će održati predavanje na temu "Kako je jedan od najstarijih švedskih tabloida postao dom za breaking news".

Na pozornici će joj se priključiti i Mark Jungnickel iz njemačkog Bilda, koji će održati predavanje o tome kako se u digitalnom svijetu nositi s konkurencijom klasičnih TV prijenosa.

Igor Šanjević, šef videoprodukcije u Adria Media Grupi, idući je predavač, koji će vam otkriti kako odabrati prave platforme za live prijenose ključnih događaja. 

U Zagreb stiže i Antonis Kalogeropoulos iz Reutersova instituta za novinarstvo na prestižnom Sveučilištu Oxford. U kojim prilikama publika bira videovijesti u odnosu na one tekstualne te kako vrste videosadržaja po trajanju prolaze na kojoj platformi samo su neka od pitanja na koja će Kalogeropoulos odgovoriti. 

- Osim same produkcije, jako je važna konzumacija videa od strane publike, njihove navike praćenja vijesti i što oni biraju - naglašava Antonis.

Konferenciju će zaključiti Lotta Folcker iz švedskog Aftonbladeta, koja će održati predavnje o monetizaciji videosadržaja.
 

Ulaznice za konferenciju možete kupiti na web-stranici događaja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Pozlilo je ocu nestale djevojčice, napisao potresne riječi. Policija ispitala i mamu. Curici ni traga
MISTERIOZNI SLUČAJ IZ SRBIJE

Pozlilo je ocu nestale djevojčice, napisao potresne riječi. Policija ispitala i mamu. Curici ni traga

Svi se nadaju kako će djevojčica uskoro biti pronađena i vraćena svojim roditeljima. U tijeku je velika potraga za Dankom (2) na istoku Srbije. Prvi put su koristili i 'Amber Alert'
Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...
FOTO: STRAVIČNA PROMETNA

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...

U autobusu je bilo 53 putnika te dvoje vozača. Uz pet poginulih više ljudi je teško ozlijeđeno u ovoj nesreći...