Obavijesti

News

Komentari 28

Pred nama su kiše, pljuskovi i oluje: Bit će toplo i nestabilno

Pred nama su kiše, pljuskovi i oluje: Bit će toplo i nestabilno
1

U danima pred nama očekuje se još promjenjivog vremena, s povremenom kišom, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Temperatura zraka bit će podjednako visoka kao i tijekom vikenda

VIDEO

Nakon ćudljivog vremena za vikend, tijekom kojeg je u subotu bilo djelomično sunčano, u nedjelju je zavladalo promjenjivo ili pretežno oblačno vrijeme. U većini krajeva Hrvatske uz povremenu kišu, ponegdje se očekuju pljuskovi i grmljavina, osobito na Jadranu i uz njega, a pljuskovi u Dalmaciji lokalno mogu biti izraženiji, piše DHMZ.

Sunca će biti nešto više u istočnim dijelovima Hrvatske, gdje će kiša stići tek pred kraj dana. Najviša temperatura od 18 do 21 °C, a ujutro mjestimice može biti magle.

munja

U gorju, u Hrvatskom primorju te u unutrašnjosti Istre treba računati na povremenu kišu, na jugu Like mjestimice moguće i obilniju. Duž obale Istre, posebno zapadne, kiša može i izostati. Istočni vjetar i jugo na moru će okrenuti na sjeverozapadni. Temperatura danju većinom od 13 do 17 °C.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Juga će biti i u Dalmaciji, gdje će u drugome dijelu dana zapuhati jugozapadni pa sjeverozapadni vjetar, a more će biti malo do umjereno valovito.  Dnevna temperatura većinom od 15 do 18 °C. Bit će promjenljivo i pretežno oblačno s povremenom kišom, ponegdje moguće i grmljavinom.

Prognoza za ponedjeljak

Prema jugu Hrvatske manje oblaka, danju uz malu vjerojatnost za kišu, no prema kraju dana i u noći na ponedjeljak treba računati na kišu i u ovom dijelu Hrvatske. Puhat će jugo, prema kraju dana na otvorenome sjeverozapadnjak. Najviša temperatura od 17 do 20 °C.

U danima pred nama očekuje se još promjenjivog vremena, s povremenom kišom, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Temperatura zraka bit će podjednako visoka kao i tijekom vikenda ili čak i nešto viša. Najtoplije će biti na istoku, gdje će i kiše biti najmanje, u ponedjeljak vjerojatno i nimalo. Ponegdje će puhati umjeren sjeveroistočnjak, u srijedu jugozapadnjak.

I na Jadranu povremena kiša, poglavito u ponedjeljak. U utorak pak treba računati na mjestimične pljuskove uglavnom uz obalu, i to posebice na sjevernom dijelu, a u srijedu je kiša vjerojatna i drugdje. Sjeverozapadnjak će pritom sredinom tjedna okrenuti na jugo, javlja HRT.

Stabilizacija vremena očekuje se tek potkraj nadolazećeg tjedna. 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a