Obavijesti

News

Komentari 26

Stižu pljuskovi, bit će hladnije: Proljepšanje tek za 'prvi maj'

Stižu pljuskovi, bit će hladnije: Proljepšanje tek za 'prvi maj'
2

Sutra će biti promjenljivo i nestabilno, u prvom dijelu dana uz mjestimičnu kišu i grmljavinu u Slavoniji i Dalmaciji, a potom su lokalni pljuskovi mogući i drugdje

VIDEO

Proteklih nekoliko dana uživali smo u lijepom i sunčanom vremenu i gotov ljetnim temperaturama. Tako će ostati samo danas jer vikend nam donosi promjenu vremena s kišom i zahladnjenjem.

Već danas poslijepodne moguća je kiša, ponegdje i pljuskovi s grmljavinom. Tijekom noći na subotu naoblačenje s kišom zahvatit će i ostale krajeve. Puhat će većinom umjeren južni i jugozapadni vjetar, u Slavoniji i jugoistočni, a na moru umjereno do jako jugo. Najviša temperatura na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana te u gorskim područjima od 19 do 24, a u ostalim predjelima između 25 i 30 °C, prognozira DHMZ.

Meteorolozi HRT-a Zoran Vakula i Tomislav Kozarić za danas najavljuju čak i tuču:

 - U petak će mnogima još važnija meteorološka vijest biti sve češći pljuskovi, grmljavina, zahladnjenje, mjestimice i olujno nevrijeme s tučom - najprije na sjevernom Jadranu i u gorju, zatim i drugdje, najkasnije u Podunavlju, gdje će do promjene vremena doći tek u noći na subotu. Od subote će biti promjenljivo i osjetno svježije nego u srijedu i četvrtak, posebice na kopnu. Povremeno će biti kiše, u većini krajeva najobilnije potkraj nedjelje i tijekom ponedjeljka, kada je u gorju, osobito višem, moguć i snijeg. 

Na moru će biti i sunca

Sutra će biti promjenljivo i nestabilno, u prvom dijelu dana uz mjestimičnu kišu i grmljavinu u Slavoniji i Dalmaciji, a potom su lokalni pljuskovi mogući i drugdje. Bit će i duljih sunčanih razdoblja, osobito uz obalu. Slab i umjeren jugozapadnjak okrenut će na zapadnjak i prolazno pojačan sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od 9 do 14, na Jadranu između 12 i 17, a najviša dnevna uglavnom od 15 do 20 °C, lokalno moguće malo viša.

Nestabilno vrijeme uz povremene pljuskove zadržat će se i početkom idućeg tjedna. Za sve koji planiraju izlete za 1. svibnja dobra je vijest da se, prema sadašnjoj prognozi, taj dan očekuje sunčanije i stabilnije vrijeme uz blagi porast temperature. 

No, idućih tjedan do 10 dana temperature se uglavnom neće, kao proteklih dana, penjati iznad 20 stupnjeva tako da će vrijeme biti primjerenije travnju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'
ČETNICIMA LEGIJA OKRENUO LEĐA

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'

CIA-ini zapisnici sa sastanka održanog 4. svibnja 1995. godine, praktički samo nekoliko sati nakon završetka Bljeska pokazuju koliko ih je iznenadila operacija...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Snažan potres kod Slunja, osjetio se diljem Hrvatske: 'Probudilo me, tresla se kuća'
MAGNITUDA 4,3 PO RICHTERU

Snažan potres kod Slunja, osjetio se diljem Hrvatske: 'Probudilo me, tresla se kuća'

''Prilično jako podrhtavanje'', ''Grunulo jako i dobro zatreslo'', ''Probudilo me'' - samo su neki od komentara na aplikaciji za prijavljivanje potresa