Obavijesti

News

Komentari 5

Stjepan Kožić: Besplatne radne bilježnice za osnovne škole

Stjepan Kožić: Besplatne radne bilježnice za osnovne škole
1

U kolovozu su objavili Javni poziv za zapošljavanje 138 pomoćnika u nastavi za 155 učenika s teškoćama u 35 osnovnih i srednjih škola kojima su osnivači. Suglasnost resornog ministarstva dobili su za 122 učenika

VIDEO

U Zagrebačkoj županiji će svi osnovnoškolci dobiti besplatne radne bilježnice, oni u Ivanić-Gradu i novu sportsku dvoranu, a osigurana su i 138 pomoćnika u nastavi za 155 učenika s teškoćama u 35 osnovnih i srednjih škola kojima je osnivač županija, priopćeno je u četvrtak iz Ured župana Stjepana Kožića.

"Prvog dana školske godine 2019./2020. sve učenike osnovnih škola na području Zagrebačke županije u školskim klupama dočekat će besplatni udžbenici koje financira država i besplatne radne bilježnice za koje je Zagrebačka županija osigurala 7,5 milijuna kuna, a svoj financijski doprinos dali su i gradovi i općine", istaknuto je u priopćenju.

Župan Kožić izrazio je zadovoljstvo jer su od ove godine roditelji znatno rasterećeni troškova. "Kad je školstvo u pitanju, Zagrebačka županija davno si je zacrtala cilj i ponosan sam da iz godine u godinu u prosvjeti povećavamo standarde - prvenstveno u kapitalnoj izgradnji, ali i u ovakvim projektima poput besplatnih nastavnih sredstava ili pametnih ploča koje će dobiti svaka naša škola", istaknuo je župan.

Rekao je kako su se u prvoj polovici godine i za vrijeme ljetnih praznika radovi ukupne vrijednosti 13,9 milijuna kuna provodili na 17 škola kojima je osnivač Zagrebačka županija. Nastavlja se tradicija pa će se početkom i ove školske godine otvoriti velika kapitalna investicija u školstvu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Sportska dvorana Osnovne škole Posavski Bregi u Ivanić-Gradu je gotova, a svečano otvorenje zakazano je za 20. rujna", najavio je Kožić. Radi se o investiciji vrijednoj više od 16 milijuna kuna za koju su sredstva u jednakom omjeru od 50 posto osigurali županija i Ivanić-Grad.

Napomenuo je i kako Zagrebačka županija gotovo 40 posto ukupnog izvornog proračuna već 15-tak godina usmjerava kroz Upravni odjel za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu.

U kolovozu su objavili Javni poziv za zapošljavanje 138 pomoćnika u nastavi za 155 učenika s teškoćama u 35 osnovnih i srednjih škola kojima su osnivači. Suglasnost resornog ministarstva dobili su za 122 učenika, ali vjeruju da će s početkom školske godine dobiti i za preostale. 

U Zagrebačkoj županiji uskoro će krenuti i radovi na energetskoj obnovi četiri škole - srednjih škola u Vrbovcu i Velikoj Gorici te Osnovnoj školi Stjepan Basariček i područne škole Rakov Potok. "Radi se o investicijama ukupne vrijednosti 62,2 milijuna kuna pri čemu je iz europskih fondova osigurano 27,1 milijuna kuna, dok je Zagrebačka županija osigurala 35,1 milijuna kuna", rekao je župan Kožić.

Trenutno se izrađuje i projektna dokumentacija za energetsku obnovu pet osnovnih i srednjih škola na području županije kojima je energetska obnova najpotrebnija (OŠ Jakovlje, PŠ Petrovina, OŠ Posavski Bregi, OŠ Dragutina Domjanića, SS D. Stražimira). Za izradu projektne dokumentacije osigurano je 566.500 kuna.

Zagrebačka županija nastavlja i s opremanjem škola pametnim pločama. Postupak nabave 55 pametnih ploča u matičnim i područnim osnovnim školama je u tijeku za što je županija osigurala 2,4 milijuna kuna. 

Najavljuju kako će početkom listopada raspisati natječaj za stipendije za koje su osigurali dva milijuna kuna.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Božinović: 'Mi smo napravili sjajan rezultat...'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Božinović: 'Mi smo napravili sjajan rezultat...'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke