Obavijesti

Promo sadržaj

Što je zajedničko koprivama i bolovima u mišićima?

Što je zajedničko koprivama i bolovima u mišićima?
2

Ako često osjećate bol u vratu, leđima, križima, nogama i rukama, vjerojatno provodite puno vremena sjedeći

Bolovi u mišićima često su neugodna posljedica sportskih aktivnosti do koje dolazi kad je želja za kretanjem prevelika pa tijelo reagira bolovima ili obrnuto, zbog nedostatka aktivnosti i previše sjedenja, tako da ih malo tko može izbjeći. No možemo si pomoći i sami čim osjetimo bol.

 Kako izliječiti bol u mišićima?

Najčešća mjesta bolova u mišićima su vrat, rameni obruč, donji dio leđa odnosno područje križa, noge i ruke, ali se bol može pojaviti i na drugim mjestima. Važno je djelovati  čim nastupi bol te ukloniti faktor koji uzrokuje bol. Na mjesto boli možemo djelovati hlađenjem bolnih dijelova, odmarati se, izvoditi odgovarajuće vježbe i nanositi kreme protiv bolova.

Poštivanje vlastitih mogućnosti tijekom bavljenja sportskim aktivnostima i pažnja tijekom podizanja tereta. Bol zna često nestati nakon uklanjanja uzročnika, tako da nije potreban liječnički pregled ili poseban tretman. Usprkos tome bol može imati i druge uzroke.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Mit ili istina?

Postoji mit o tome kako ukloniti bol šibanje KOPRIVAMA po bolnom području. Neki smatraju da im to pomaže da umanje bol i ukočenost. Naravno, ovdje treba naglasiti da se radi o mitovima i načinima otklanjanja boli u mišićima
koje su nekad upotrebljavali naši djedovi i bake.

Samoliječenje je primjereno kod akutne boli, pri čemu moramo eliminirati mogućnost teže ozljede i bolove zbog lijekova ili težih bolesti. Kod težih bolova treba posjetiti liječnika kako bi utvrdio ispravnu dijagnozu i savjetovao nas o daljnjim aktivnostima.

Bol treba liječiti

Za zdrave mišiće možemo i sami učiniti puno. Važno je redovito kretanje. Ako ne djelujemo odmah čim nastane bol, ona može prijeći u kronični oblik, pa liječenje može trajati dugo. Također možemo pribjeći prirodnim metodama koje će nam pomoći da ublažimo bol. No djeluju li zaista sve ili je to samo mit?

Rosacta® – prirodni lijek za olakšavanje boli koji je dostupan bez recepta

Na tržištu postoji mnogo različitih proizvoda koji obećavaju ublažavanje boli u mišićima. Pri tome treba dobro obratiti pozornost jer se proizvodi međusobno razlikuju. Lijek Rosacta® donosi novi pristup olakšavanju bolova i sadržava eterično ulje ružmarina. Namijenjen je za ublažavanje blage boli u mišićima i blagih poremećaja perifernog krvotoka kod odraslih osoba. 

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika. Rosacta® je tradicionalni biljni lijek za opisano područje upotrebe, temeljen isključivo na dugogodišnjem iskustvu.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike
PROMO

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike

Obiteljska oaza u Amadria Park Hotelu Andrija i Dalmatinskom selu

REHAU predstavio prozore budućnosti: Pogled u ljepši, sigurniji i održiviji svijet
PROMO

REHAU predstavio prozore budućnosti: Pogled u ljepši, sigurniji i održiviji svijet

Tvrtka REHAU je i ove godine sudjelovala na jednom od najvećih sajmova industrije prozora i vrata, Fensterbau Frontale 2024 u Nürnbergu, u Njemačkoj
Tradicionalni dalmatinski kolač – Iz Pan-Peka stiže recept za slasnu deliciju pincu
PROMO

Tradicionalni dalmatinski kolač – Iz Pan-Peka stiže recept za slasnu deliciju pincu

Gastro stručnjak Mile Butorac iz prve ruke isprobao Pan-pekov recept za najukusnije pince