Obavijesti

News

Komentari 108

Ne smije mrdnuti iz Zagreba: Gazda, ovo je tvoj novi svijet...

Ne smije mrdnuti iz Zagreba: Gazda, ovo je tvoj novi svijet...
1

Ivica Todorić morao je predati putovnicu i ograničiti svoje kretanje na Zagreb. Tako je 10 kvadrata ćelije zamijenio za 641 km2. Može pogledati što je Milan Bandić novcem građana napravio od metropole

VIDEO

Ivica Todorić živi je dokaz da naš čovjek, poduzetnik, Hrvat, može napraviti čuda. U London je otišao kao nemoćni starac, a vratio se kao gepard iz Zmijavaca. Do jučer nije imao za ćevape, a u tri dana mu je za jamčevinu sjelo 7,5 mil. kuna. Iako mu je nakon Kulmerovih dvora, pa i londonskog stana, teško palo desetak remetinečkih kvadrata, sad će lakše disati. Leteći do Smokvice te nad lovištima u Hrvatskoj i izvan nje, možda je propustio upoznati grad u kojem je živio. Ovo mu je odlična prilika da sjedne u tramvaj ili autobus i provoza se gradom. Cijene karata su prihvatljive, od četiri do deset kuna. Može pogledati što je Milan Bandić novcem građana napravio od metropole.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:31
Ante bankrotirao u Londonu, a Todorići gube Kulmerove dvore
Ante bankrotirao u Londonu, a Todorići gube Kulmerove dvore

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:03

Sigurno je čitao o zlatnim Bandićevim toaletima na okretištu u Dupcu, pa bi ga trebalo upozoriti da to nisu doslovce zlatni WC-i kao u njegovim dvorima. Samo su “zlatom” plaćeni. Ali vrijedi ih pogledati. Prije nego što Bandić sagradi i četvrtu fontanu, dobro bi bilo da prošeta kraj Nacionalne knjižnice. Imat će priliku s ostalim građanima diviti se novom spomeniku Franji Tuđmanu, kojeg Bandić samo što nije podignuo. Za deset dana Zrinjevac će oživjeti zahvaljujući tradicionalnom Adventu u Zagrebu, a Todorić, ako slučajno nikad nije, može i proklizati. Ne treba strahovati jer to nije isto proklizavanje kao u biznisu.

Ovdje eventualno mogu stradati koljena. Može se prošetati i Markovim trgom, no bolje bi bilo da ga izbjegava jer tamo sjede oni koje je prijavio Uskoku. Iako je Istra poznata, između ostalog, po tartufima, pravi gljivari znaju da se te čudnovate gljive rajskog okusa skrivaju i u maksimirskoj šumi. Pa ako se uputi na neku od nadolazećih nogometnih utakmica, prije može potražiti tartufe u blizini. Za sve dodatne informacije ima i našu turističku zajednicu, koja će mu otkriti i druge čari metropole.   

Moći će na stadionu Dinama pratiti prvu ligu HNL-a

Za studeni je propustio priliku da na stadionu gleda utakmicu jer Rijeka s Dinamom igra na Rujevici. To je ipak daleko od granice koju Todorić smije prijeći. No zato se može radovati 5. prosinca, danu uoči Sv. Nikole, kad će na Maksimiru Dinamo zaigrati protiv Gorice. Sreća da ne igraju u Velikoj Gorici...     

Ivica Todorić: Ja sam došao tu da dignem Hrvatsku gore
Ivica Todorić: Ja sam došao tu da dignem Hrvatsku gore

Sezonska sniženja

Ne možemo reći da Todorić prati trend dijeta premijera i predsjednice, ali se čini da su mu stara odijela šira nego prije. Izlazi iz Remetinca u idealno vrijeme, kad počinju masovna sniženja. On najbolje zna što je povoljno.     

Čeka ga Advent u centru grada

Za deset  dana počinje nagradama dokazan najbolji advent u Europi. Gazda je pravi sretnik jer, kad on već ne smije u Europu, ona dolazi u njegov grad, pa će s ostatkom EU uživati u svim blagodatima Adventa, koji počinje 1. prosinca.

Advent u Zagrebu reklamiraju kao događaj na kojem se mogu probati specijaliteti po prihvatljivim cijenama, pa se Todorić ne treba brinuti. Užitak ga čeka.     

Može biti i spreman za balet

U studenom u Zagrebu pitanje svih pitanja nije bilo “Gdje si bio ‘91.?” nego “Gdje si bio kad se ‘Orašar’ rasprodavao?”. Neumjesno je to pitati i Todorića, no možda mu je netko već kupio kartu pa će moći na balet u HNK.     

U pritvoru bio 13 dana: Ivica Todorić izašao iz Remetinca
U pritvoru bio 13 dana:  Ivica Todorić izašao iz Remetinca

Nema brige dok ima autobusne linije

Od Kulmerovih dvora u Remetama do centra grada vozi redovna ZET-ova linija 226.

Todorić može u grad kad god poželi jer ta autobusna linija vozi svakih pola sata. Nije to komocija na kakvu se navikao u helikopteru, ali nakon Remetinca važno je da postoji prijevozno sredstvo jer je sve lakše od kilometarskog pješačenja.     

Za četiri kune ne treba mu donacija

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić oduševio je svojedobno građane polusatnim kartama.

Sad će one dobro doći i Todoriću jer zbog cijele situacije štednja je sigurno dobrodošla. Ako se poželi dulje voziti, onda je bolje da kupi kartu za sedam kuna, koja vrijedi sat vremena, ili za 10 kn pa se mirno vozi gradom sat i pol s jednog na drugi kraj.     

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 108
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.