Obavijesti

News

Komentari 450

U Hrvatskoj imamo novih 56 oboljelih, umro i šesti zaraženi

U Hrvatskoj imamo novih 56 oboljelih, umro i šesti zaraženi
1

Stožer civilne zaštite objavio je da u nedjelju imamo 56 novooboljelih, što je sveukupno 713 zaraženih. Hrvatska je dobila i šestu žrtvu virusa Covid-19, a radi se o muškarcu koji je preminuo u nedjelju u KB Dubrava

VIDEO

Stožer civilne zaštite objavio je najnovije podatke o borbi s pandemijom korona virusa u Hrvatskoj. Trenutno je potvrđeno ukupno 713 osoba zaraženih korona virusom, a 52 osobe su ozdravile. Šest osoba preminulo je od korona virusa, a 26 osoba je trenutno na respiratoru.

Pogledajte obraćanje Stožera civilne zaštite:

[UŽIVO] Broj oboljelih od korona virusa i dalje raste

Objavljuje 24sata u Nedjelja, 29. ožujka 2020.

- U Hrvatskoj je od jučer u 15 sati novooboljelih 56, što je 713 sveukupno. Napravili smo 5900 testiranja. Preminulo je sveukupno šest ljudi od virusa Covid-19. Tijekom jutra umro je bolesnik u KB Dubrava, bio je 1936. godište. Bio je teški bolesnik sa stanjem po moždanom udaru, a stanje se kompliciralo zarazom. Na respiratoru je 26, a otpušteno je 52 ljudi. Sadašnje zadovoljavajuće stanje rezultat je zajedničkih napora svih nas. Vjerujem da ćemo ako ustrajemo u borbi s epidemijom na kraju ju proći sa što manje posljedica - rekao je ministar Vili Beroš.

Dodao je i da je saniran dimnjak u Petrovoj bolnici i shodno tome rodilište je premješteno u novu zgradu. Nedonoščad iz KB Dubrave je također premještena u Petrovu bolnicu u adekvatan prostor.

Stanje u NYC-u je loše: Usred Central Parka podiže se bolnica
Stanje u NYC-u je loše: Usred Central Parka podiže se bolnica

U nedjelju se očekuje dolazak aviona iz Šangaja koji donosi 13 tona zaštitne opreme, a u subotu je sletio avion iz Frankfurta s 10 tona zaštitne opreme. Postoje već postavljeni planovi raspodjele zaštitne opreme.

- Sve osobe koje su na respiratoru to znači da se radi o teškom obliku bolesti, zasad nemam za svakog informacije. Čini se da ćemo uskoro staviti još jednog na respirator, zasad se ne čini da je netko kritičan - rekla je dr. Alemka Markotić.

Na pitanje zašto na tržnicama neke ribarnice rade, a neke druge trgovine ne mogu odgovorio je Krunoslav Capak.

- Odlučili smo otvoriti specijalizirane trgovine, koje su u zatvorenim dijelovima tržnica, a to se odnosi i na ribarnice i svi koji imaju mogućnost pridržavanja higijenskih zahtjeva Stožera, mogu otvoriti, ali ponavljam, to se odnosi samo na one trgovine u zatvorenim dijelovima tržnica - rekao je Krunoslav Capak, ravnatelj HZJZ-a.

Zaražen službenik zatvora u Splitu

Ministar Božinović potvrdio je zarazu u zatvorskom sustavu.

- Sinoć je potvrđen pozitivan nalaz kod jednog službenika u zatvoru u Splitu. On nije imao bliskih kontakata sa zatvorenicima, a od trenutka kada je saznao da treba biti testiran, 19 službenika zatvora u Splitu upućeno je u samoizolaciju 20. ožujka, a zatvorska vozila, zatvor i prostorije u kojima su oni bili dezinficirani su. Situacija je pod kontrolom - rekao je ministar Davor Božinović i dodao da je 99 policijskih službenika u samoizolaciji, 25 je izašlo iz karantene, a četvero je pozitivno na koronu.

Zatvorski čuvar na Bilicama zaražen je korona virusom
Zatvorski čuvar na Bilicama zaražen je korona virusom

Nabavljamo brze testove?

Dr. Markotić rekla je i da povećavamo broj testiranja. Za sve punktove za testiranja rekla je da imamo dovoljno reagensa, osim za Zadar, jer tamo trebaju specifičan aparat koji treba poseban reagens, koji nemamo u Hrvatskoj.

- Govorili smo i o brzim testovima, a otprije nekoliko dana postoje neki takvi testovi koje koriste zemlje Beneluxa i naručili smo ih za testiranje, prije nego ih naručimo. Ako se pokažu kao dobri, oni će nam biti od velike pomoći - dodala je dr. Markotić.

- Policija je dobila 3402 prijave o kršenju samoizolacije. Čak 893 osobe su kršile tu mjeru. To govorimo zato jer je ključ obrane od ovog virusa baš u rukama onih kojima je određena samoizolacija i ja ih ovim putem pozivam da poštuju mjere koje im je odredio Stožer jer ćemo samo na taj način i dalje kontrolirati ovu situaciju - zaključio je ministar Božinović.

POGLEDAJTE VIDEO #ZAJEDNO24SATA s Ivanom Đikićem:

Pokretanje videa...

00:55
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 450
VIDEO

Tuga u Makarskoj nakon smrti susjede Milke (73): 'Brinula se o sinu, tko će sada njemu pomoći'
UHITILI MUŠKARCA (40)

Tuga u Makarskoj nakon smrti susjede Milke (73): 'Brinula se o sinu, tko će sada njemu pomoći'

Muškarca (40) priveli su zbog izazivanja smrti iz nehaja. On je verbalno napao Milku B. (73) ispred zgrade, a potom ju i odgurnuo. Žena je potom preminula nakon što joj je pozlilo

VIDEO Bizarne scene u Zagrebu: 'Tip se kupa u Manduševcu! Čak i roni! Kao da je usred plaže...'
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Bizarne scene u Zagrebu: 'Tip se kupa u Manduševcu! Čak i roni! Kao da je usred plaže...'

ZAGREB Čovjek se kupa i roni u fontani, kao da je na plaži, kaže nam čitateljica o neobičnom prizoru s Trga bana Jelačića, gdje je građane šokirao muškarac koji se ležerno okupao...
Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci
OPSADNO STANJE

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci

Muškarac se prvo autom zabio u jednu kuću, zatim je počeo napadati ljude koji su čekali metro na stanici na sjeveroistoku Londona. Policija je objavila da je više ozlijeđenih, a napadača su uhitili