Obavijesti

News

Komentari 24

Stradali majka i sin (47): Gori mi kuća! Zovi vatrogasce...

Stradali majka i sin (47): Gori mi kuća! Zovi vatrogasce...
4

Očevid: Navodno je uzrok požara u kojem su poginuli majka i sin odbačeni opušak cigarete. Joža, Katica, izađite iz kuće, u očaju je vikao Ivan ispred kuće koja je gorjela. Supruga i sin nisu se javljali...

VIDEO

Spavao sam kad me bratić probudio. Lupao mi je po prozoru i vikao da zovem vatrogasce jer mu gori kuća, rekao je Franjo Bukovski, prvi susjed majke i sina koji su poginuli u požaru.

Vatra na drvenoj kući planula je u noći na utorak u Majdekovoj ulici u Ivanić Gradu. Kad je požar buknuo, otac, majka i sin su spavali. Plamene jezike koji su sve jače sukljali prvi je primijetio otac. Istrčao je i tražio pomoć bratića.

- Gori mi kuća! Zovi vatrogasce - panično je vikao nesretan čovjek. Bratić je odmah uhvatio telefon i pozvao pomoć.

Nažalost, nije bilo spasa za Josipa (47) i Katicu (69) Bukovski.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Dok sam telefonirao i zvao pomoć, čuo sam Ivana kako ih doziva. Vikao im je: ‘Joža, Katica, bježite iz kuće!’. No ni Josip ni Katica nisu se javljali. Plamen je bio golemi i gutao je sve pred sobom. Ivan je bespomoćno promatrao buktinju. Krovište se već urušilo. Prije četiri mjeseca umrla mi je majka, a sad me zadesila još i ova tragedija. Previše me to sve pogodilo jer su bili dobra obitelj - ispričao nam je kroz suze još potreseni Franjo.

Obitelj Bukovski bila je skromna ivanićka obitelj. Ivan je bio u mirovini, poginula Katica domaćica, a sin Josip povremeno je radio kao keramičar. Vatrogasci su odmah nakon poziva upomoć stigli na intervenciju. Ugasili su požar, no već je, nažalost, bilo kasno za majku i sina.

- Dojavu smo dobili u 1.46 sati, a na mjesto požara stigli smo za pet minuta s vatrogasnim kamionom. Već je tad cijela kuća bila zahvaćena plamenom, a grede i rogovi krovišta već su se počeli urušavati. Zatekli smo i nekoliko plinskih boce koje smo morali ohladiti kako ne bi eksplodirale. Nažalost, nakon što smo ugasili požar pronašli smo u sobama kuće dvoje preminulih - rekao je Dario Kezerić, zapovjednik Vatrogasne postrojbe Ivanić Grada. Kako saznajemo, preživjeli otac je u požaru zadobio opekline te je prebačen Hitnom pomoći u Zagreb u Kliniku za traumatologiju. Hrvoje Frankić, zamjenik župana Zagrebačke županije, članovima stradale obitelji ponudio je pomoć. Uzrok požara je navodno odbačeni opušak cigarete u jednoj od soba, odakle se vatra proširila na cijelu kuću.     

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a