Obavijesti

News

Komentari 31

Stradao na Kornatima: DORH će Lučiću predložiti nagodbu?

Stradao na Kornatima: DORH će Lučiću predložiti nagodbu?
1

Premijer i ministar pravosuđa sastali su se u utorak s glavnim državnim odvjetnikom zbog žalbe koju je DORH uložio na nepravomoćnu presudu prema kojoj Frane Lučić treba dobiti 1,75 milijuna kuna

VIDEO

Premijer Andrej Plenković i ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković su, kako doznaje Dnevnik Nove TV, u utorak održali sastanak s glavnim državnim odvjetnikom Draženom Jelenićem, zbog žalbe koju je Državno odvjetništvo uložilo na nepravomoćnu presudu, kojom je Frane Lučić dobio odštetu u sporu protiv države i grada Šibenika. Državno odvjetništvo navodno će kontaktirati odvjetnika Frane Lučića i predložiti nagodbu. 

Podsjetimo, Lučić je 1. veljače drugi put dobio spor protiv Grada Šibenika i Republike Hrvatske, koji su mu nepravomoćnom presudom zagrebačkog Općinskog radnog suda dužni isplatiti 1,75 milijuna kuna, i uz to nadoknaditi dosadašnje i buduće troškove tuđe pomoći i njege, izgubljene zarade te troškove njege i dodatne prehrane. No Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu na tu se presudu žalilo.

'Zbog Frane svi idemo na trg': Lučić nije dobio ni lipe odštete
'Zbog Frane svi idemo na trg': Lučić nije dobio ni lipe odštete

Lučićevi kolege iz DVD-a Tisno zbog takvog odugovlačenja isplate organizirali su miran prosvjed u Tisnom i najavili dolazak pred Markov trg.

- Javljaju nam se vatrogasna društva iz cijele Hrvatske koja su spremna prodati svoju imovinu, nekretnine, vozila i opremu da bi sudjelovali u odšteti preživjelom kornatskom heroju. Spremni smo na Markov trg dovesti 2000 ljudi - rekao nam je zapovjednik DVD-a Tisno Tome Belakušić.

U Tisnom su postigli konsenzus, prodat će Vatrogasni dom i dati novac Frani.

- Mi smo odlučili staviti zgradu Vatrogasnog doma pod hipoteku, ili je čak prodati, te ćemo Frani konačno isplatiti što mu pripada - rekao nam je načelnik Općine Tisno Ivan Klarin. Dodaje da se oporavak i njega Frane Lučića i dalje financiraju isključivo iz džepova njegove obitelji. U trenutku stradavanja imao je jedva 24 godine i uništen mu je život.

No, Lučić se s tim ne slaže.

- Frane Lučić nije za to da se prodaju vozila, da se prodaje oprema, poglavito pred vatrogasnu sezonu, a također nije za to da se prikuplja pomoć od strane kolega koji bi odvajali od svojih obitelji i davali njemu. Mi smatramo da ćemo naša prava ostvariti u sudskom postupku. Mi se kolegama vatrogascima zahvaljujemo - rekao je njegov odvjetnik Šime Savić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa