Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Strah od piromana u Orahovici: 'Tko pali naše kuće? Bojimo se'

None Foto: 3

SVE JE OTIŠLO U dva mjeseca na području Duzluka, naselja u sastavu Orahovice, izgorjelo je šest kuća, a jedan mještanin je umalo poginuo u vatri...

Duzluk, mjesto kraj Orahovice, i dalje živi u strahu od piromana koji je spalio kuće čak šest njihovih susjeda.

Više od dva mjeseca otkako je izgorjela prva od šest kuća u okolici, 10. travnja, policija nema saznanja o tome tko je podmetnuo vatru. Mještani se boje da ne dožive sudbinu susjeda kojima su izgorjele kuće, a Ljubinko Nikolić je zamalo izgubio i život. Njemu je život te noći, kad mu je zapaljena kuća, spasio Milan Rončević, zamjenik načelnika Policijske postaje Orahovica.

Pogledajte video

- Spavao sam nakon napornog dana na poslu. Kroz san sam čuo da me netko doziva, trgnuo se i vidio blizu sebe Milana kako viče da bježim iz kuće. Nisam znao što se događa dok mi nije rekao da kuća gori - rekao je Ljubinko. Nitko nije mogao pretpostaviti kad će na nekoj kući izbiti požar.

JEZA KOD ORAHOVICE 'Strah nas je! Netko nam noću dolazi u selo i pali naše kuće...'

- Već su bila tri požara, a kako sam radio noćnu smjenu, obišao sam mjesto da sve provjerim. Kad sam se vraćao u grad, prošao sam kraj Ljubinkove kuće i spustio se u Orahovicu oko 3.50 sati. U 3.54 stigla je dojava da gori kuća u Duzluku. Prvo sam pomislio nemoguće, netko se šali. Vratio sam se i vidio Ljubinkovu kuću kako gori - rekao je Rončević.

Nikome nije pričao o svojem podvigu, ali se priča o njegovoj hrabrosti brzo proširila.

- Nazvala me kći iz Zagreba i pitala je li istina da sam nekome spasio život. Cijeli radni vijek sam u Orahovici tako da poznajem sve te ljude pa mi je zaista drago da je sve ovako dobro završilo - skroman je on.

Tema: Hrvatska

Komentari (54)
  • U Kastvu ubijen čovjek,na Braču ih pretuklo nekoliko ,kraj Orahovice gore im kuće..I to sve u desetak dana .Živimo u 2019-toj je ,a ne 1942-oj godini..Živimo u Republici Hrvatskoj koja je ćlanica EU ,NATO Saveza,Vijeća Europe, UN-a, UNESCO-a i stotine drugih slićnih organizacija..A to sve kao navodno nema nikakve veze sa NDH....Odigrali smo igrokaz od demokracije i pravne države prije ulaska u NATO i EU,a sad kad smo ih sve nasamarili,sad ćemo im pokazati naše stvarno lice..Neka vide tko smo i što smo..Nije ni čudo nakon hrvatske prevare, da Europljani ne žele niti ćuti za početak pregovora Makedonije za ulazak u EU,a Srbiju budu u pregovorima razvlaćili barem još desetak godina dok se ne uvjere da im se neće dogoditi još jedna Hrvatska.....

    15. 6. 2019,   09:18
  • Palimo kuće, mlatimo žene, trudnice, djecu bacamo kroz prozore, pederi nam smetaju, boje odjeće nam smetaju....nema nama pomoći od našeg jada i primitivizma!

    15. 6. 2019,   09:19
  • Osjecka krim.policija bi to rijesila za 48 sati ,eventualno za 49 sati.

    15. 6. 2019,   08:31