Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Štrajk pilota: Žele veće plaće i pozivaju na 24-satni prosvjed

Njemački sindikat pilota je pozvao na 24-satni štrajk u Lufthansi u srijedu, jer s upravom nije postignut dogovor o plaćama, prema priopćenju Vereinigung Cockpit (VC)

Stalno odbijanje uprave da korigira plaće pilota nije prihvatljivo i dovelo je do neuspjeha pregovora, naveo je Joerg Handwerg, jedan od dužnosnika Vereinigung Cockpita (VC). Njemački sindikat je stoga pozvao na 24-satni štrajkt u Lufthanski u srijedu.

Njemački sindikat pilota je uputio svoj poziv na štrajk prošlog ponedjeljka i naveo da će 24 sata ranije biti objavljeni otkazani letovi. Radi se o 14. štrajku koji je sindikat pokrenuo od travnja 2014.

Vereinigung Cockpit, koji ističe nedostatno povećanje plaća u posljednjih pet godina i veliki pad kupovne moći uslijed inflacije, traži retroaktivno revaloriziranje od 3,66 posto godišnje za to razdoblje.

Lufthansa je prošlog ponedjeljka ocijenila taj poziv na štrajk "neshvatljivim" i pozvala na nastavak razgovora. Tvrtka je naglasila da je sindikatu predložila arbitražu  radi deblokiranje pregovora kao i povišenje plaća za 2,5 posto za sve pilote Lufthanse, Lufthanse Cargo i Germanwingsa.

Komentari (29)
  • Uh, propalo mi putovanje :))

    21. 11. 2016,   20:33
  • Svi na koljena i pomolimo se dragom bogu i svevišnjoj djevici da osoblje iz kokpita dobije tražene plače,

    21. 11. 2016,   21:03
  • Ova avio kompanija bi uskoro mogla prevoziti izbjeglice nazad u Siriju, Irak, Pakistan i druge arapske destinacije.:P

    21. 11. 2016,   21:01