Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Štrajk u Lufthansi: Čak 26.000 ljudi 'zatočeno' u Frankfurtu

None Foto: AFP

Štrajku kabinskog osoblja u Frankfurtu priključili su se i zaposlenici Lufthanse u Münchenu, a uskoro će sa štrajkom početi i berlinska podružnica Lufthanse

Najveća njemačka aviokompanija Lufthansa otkazala je najmanje 300 svojih letova iz Frankfurta, a oko 26.000 putnika ne može stići na željene destinacije zbog čega kompanija gubi milijune eura. Štrajku kabinskog osoblja u Frankfurtu priključili su se i zaposlenici Lufthanse u Münchenu, a uskoro će sa štrajkom početi i berlinska podružnica Lufthanse.

Podsjetimo, kabinsko osoblje nezadovoljno plaćama i uvjetima rada štrajka od petka te traži povišicu plaća od pet posto te da im kompanija obeća kako neće koristiti usluge vanjskih suradnika ili privremeno zapošljavati nove ljude.

Lufthansa je, donosi Reuters, svojim zaposlenicima ponudila povišice od tri i pol posto, ali u zamjenu traže dulje radno vrijeme. Zaposlenici su bez razmišljanja odbili prijedlog uprave aviokompanije. Frankfurtska zračna luka nekoliko je sati bila zatvorena zbog štrajka.

Komentari (5)
  • Oni se bore za 5% veču plaču a kod nas ju smanjili za 8% pa od štrajka ni Š!

    4. 9. 2012,   19:24
  • Merklicu vise zanima sta ce biti sa Grckom, umjesto da se pozabavi gradanima u vlastitoj zemlji !

    4. 9. 2012,   18:58
  • Tako je to u uređenom svijetu ! Oni će dobiti svoja prava !

    4. 9. 2012,   20:51