Obavijesti

News

Komentari 7

Štrajk u Slavonskom Brodu: 700 radnika traži svoje plaće

Štrajk u Slavonskom Brodu: 700 radnika traži svoje plaće
1

U štrajku sudjeluje 5 društava i 700 radnika zbog neisplaćenih plaća, iz informacija saznajemo da će se štrajk nastaviti sve dok radnici ne prime plaću...

VIDEO

Zbog teške situacije i neisplaćene plaće u četvrtak u sedam sati započeo je štrajk u Đuro Đaković Grupi, s naglaskom na tri društva, Industrijska rješenja, Specijalna vozila i Grupa Đuro Đaković.

- Sindikat metalaca već ranije je najavio štrajk radnika koji se mogao izbjeći samo isplatom plaće.

S obzirom da one nisu isplaćene štrajk će trajati do ispunjenja zahtjeva. U Grupi ĐĐ pet je trgovačkih društava, ĐĐ Strojna obrada i Energetika su isplatili plaću, ostaju tri tvrtke koje nisu. Sindikat je pokrenuo mirenje koje nije uspjelo.

Nema plaće, a niti čvrstog jamstva da će one biti isplaćene – rekao je Antun Štivić, regionalni povjerenik Sindikata metalaca.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Radnici su jutros došli na posao, ali nisu pokrenuli proizvodnju. U halama Specijalnih vozila zaustavljen je vagonski i vojni program, vlada mir i tišina.

- Glavni razlog za štrajk je, kažu sindikalci to što je otežano poslovanje u ove tri tvrtke zbog otkazivanja financiranja od strane Zagrebačke banke i nepostojanje zamjenske banke koja bi pratila poslovanje Industrijskih rješenja, Specijalnih vozila i Grupe Đuro Đaković, te neisplata plaće unatoč postojećem ugovorenim poslovima.

Problem traje već nekoliko mjeseci, i o njemu su upoznati Brodsko posavski župan Danijel Marušić, kao i premijer Andrej Plenković.

Đuro Đaković: 'Nemamo novca, nismo uspjeli isplatiti plaće...'
Đuro Đaković: 'Nemamo novca, nismo uspjeli isplatiti plaće...'

- Sindikat traži ostavku predsjednika Grupe Marka Bogdanovića zbog lošeg financijskog stanja cijele Grupe kao i nelikvidnosti koja sada već traje predugo, rekao je Štivić dodajući kako je nakon razgovora s Upravom Grupe ĐĐ poslao pismo
Andreju Plenkoviću u kojem ga je upoznao o teškoj situaciji, po njegovom mišljenju nikad težoj od osnutka tvornice.

- Po nama, u ĐĐ potreban je krizni menadžment jer se nalazimo u takvom stanju da aktualna uprava ima nagomilane probleme koje ne može riješiti sama, zaključio je Štivić.

Nakon pet dana mirenja idemo u štrajk i bit ćemo u štrajku dok ne dobijemo plaću koja sada kasni tjedan dana. Bili smo i u ministarstvu gospodarstva i jasno poručili, ili neka nam pomognu i nađu banku jer imamo posla, ili neka čim prije odluče i završe priču da možemo ići tražiti posla i kruha.

Nećemo dozvoliti dubiozu i da se bilo kakva politička pitanja prebijaju preko leđa radnika i branitelja.

Sam ministar Horvat nam je rekao da ĐĐ ima perspektivu i da je Vladi u interesu da se pronađe rješenje.

Dobili smo obećanje da će sve biti riješeno ali nismo dobili datume i termine kada će to biti. Banka nam je financiranje odbila prije šest mjeseci, problem nije od jučer. Znači ništa se nije poduzelo i u situaciji smo u kojoj jesmo.

Novce smo potrošili, dobavljače zadužili i svi smo znali da ulazimo u rizik opremanja vagona. Masa je proizvoda tu, ali nedostaje novaca za završetak poslova, nedostaje investiranje - kazao je Ivan Barić, v.d. sindikalnog povjerenika Specijalnih vozila i predstavnik branitelja u sindikatu Specijalnih vozila, rekavši u četvrtak da ako plaća ne bude isplaćena da će u ponedjeljak radnici Specijalnih vozila izaći na Brodske ulice.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.