Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Strani turisti donijeli su nam u pola godine 2,72 milijarde eura

None Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Rast prihoda od stranih turista zabilježen je i u drugom tromjesečju 2019. godine te su od travnja do lipnja ostvarene 2,33 milijarde eura prihoda od turizma, što je također pet posto više nego li u istom razdoblju 2018. godine

U prvih šest mjeseci 2019. godine, prihodi od stranih turista iznosili su 2,72 milijarde eura, što u odnosu na isto razdoblje prošle godine predstavlja rast od pet posto, odnosno prihodovano je 127 milijuna eura više, objavilo je u ponedjeljak Ministarstvo turizma temeljem podataka Hrvatske narodne banke (HNB). 

Rast prihoda od stranih turista zabilježen je i u drugom tromjesečju 2019. godine te su od travnja do lipnja ostvarene 2,33 milijarde eura prihoda od turizma, što je također pet posto više nego li u istom razdoblju 2018. godine, odnosno 110 milijuna eura više.

- Rezultati ostvareni u prvoj polovici ove godine potvrda su napretka hrvatskog turizma u vidu jačanja prepoznatljivosti Hrvatske kao cjelogodišnje destinacije. U proteklih pet godina turistički promet na razini prvih šest mjeseci porastao je za 62 posto, a prihodi za 51 posto - izjavio je ministar turizma Gari Cappelli.

Dodao je da veliku važnost za rast i razvoj cjelogodišnjeg turizma ima svakako i hrvatski kontinent te podsjetio da se ovoga tjedna Dani hrvatskog turizma održavaju u pet županija s područja Slavonije, Baranje i Srijema.

Komentari (16)
  • A to su sve proždrli hade3ej, Institut za staroslavenski i onaniranje, hažej, hac, lažni branitelji, državna administracija, zavodi, agencije, uredi, saborske bitange, konzuli u Butanu, Papua Novoj Gvineji, Zanzibaru, penzije bosanskim lažnim braniteljima koji glasaju za hade3ej, župani, podžupani, šefovi općina, zamjenici, tajnice, kumovi, rođaci, krkansko-šabanska plemena iz najvećih vuko..bina koji su također biračko tijelo hade3eja, ministarstva za masturbaciju, udruge, zadruge i sve ostale p...e m......e koje vladajuće bitange godinama njeguju da bi to maligno tkivo nabujalo još više i konačno zatrlo Hrvatsku Državu...

    30. 9. 2019,   20:20
  • Čime se ministar hvali? Cijela Hrvatska prihod od turizma u pola godine 2.72 milijardi €, a Oktoberfest u za dva tjedna ima prihod milijardu €.

    1. 10. 2019,   08:08
  • nisu nama ništa donijeli već onima od koji uvozimo smeće od hrane to bi bilo sasvim druga priča da slavonija hrani naš turizam od mesa, povrća, voća itd ovako živa pušiona jer na vlasti su....ne smijem napisati jer odmah crveni

    1. 10. 2019,   11:28