Obavijesti

News

Komentari 14

Stranka Pametno na splitskoj Rivi predstavila kandidate

Stranka Pametno na splitskoj Rivi predstavila kandidate
4

Istaknuli su kako jedino njihov program s 18 ključnih reformi nudi dugoročni oporavak Hrvatske i zemlju koja će do 2031. biti ukorak s najnaprednijim zemljama

VIDEO

Stranka Pametno predstavila je u nedjelju na Rivi Splićanima Splita kandidate za X. izbornu jedinicu na Rivi u Splitu. Istaknuli su kako jedino njihov program s 18 ključnih reformi nudi dugoročni oporavak Hrvatske i zemlju koja će do 2031. godine biti ukorak s najnaprednijim zemljama svijeta. 

- Nakon kotarskih i gradskih izbora, logično je bilo da se borimo i na državnoj razini i mijenjamo kompletan odnos prema politici i odgovornosti političara prema biračima. Zato smo okupili više od 40 najboljih hrvatskih stručnjaka i izradili program koji donosi trenutačno najbolja rješenja i za Split, i za Dalmaciju i za cijelu Hrvatsku. U susretima s građanima vidimo da nas jako podržavaju i da im je dosta dosadašnje politike i lažnih obećanja – istaknula je Marijana Puljak, predsjednica stranke Pametno i nositeljica liste za X. izbornu jedinicu.

Na listi su i Željko Domazet, Alen Harapin, Natalia Bazina, Marijan Bilić-Prcić, Ivica Puljak, Mariana Bucat, Ranko Goić, Marijana Pezelj, Branimir Urlić, Mladen Banović, Vesna Čubrić i Jakov Prkić. 

- Naš je program okrenut optimizmu i budućnosti, nisu to rješenja preko noći jer ona nisu ni realna ni iskrena. Čujemo ovih dana od različitih opcija kako će ponuditi svašta što ljudima dobro zvuči, ali nitko ne kaže kako će to učiniti. Mi jedini znamo kako i to smo jasno napisali u programu – naglasila je Kristina Vidan, potpredsjednica stranke i druga kandidatkinja na listi Pametno.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U programu zalažu se za ograničenje na maksimalno dva mandata za političare i uvođenje indeksa korupcije, koji bi se vodio za sve gradove i općine i to bi povezali s pomoći tim gradovima i općinama iz državnog proračuna.  Naveli su da je trenutačno u Hrvatskoj preko 550.000 neriješenih sudskih predmeta od milijun godišnje, te kako bi se za pet godina njihovom sudskom reformom mogao riješiti kompletan broj predmeta u istoj godini. Za ubrzanje sudstva kao prvi korak predlažu uvođenje elektronske pošte za komunikacije sa strankama i odvjetnicima, te trgovačkim društvima, a time i smanjivanje prenapuhane administracije po sudovima. 


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...
FOTO: STRAVIČNA PROMETNA

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...

U autobusu je bilo 53 putnika te dvoje vozača. Uz pet poginulih više ljudi je teško ozlijeđeno u ovoj nesreći...
Majka ostavila auto iza štale? Susjedi sumnjičavi: 'Nestanak je prijavila tek sat i pol nakon...'
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Susjedi sumnjičavi: 'Nestanak je prijavila tek sat i pol nakon...'

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...